Ska internet censureras?

02 augusti 2011 at 16:37

Demonisering?

I många dagar användes detta foto på Breivik, ögonen lyser röda som på en djävul. Fullt medvetet gjort av de tidningar som använder sig av denna bild. På 1 sek tar man bort röda ögon från en bild men man ville inte detta.
Breivik ska framställas som en sinnesjuk djävul.
Tyvärr är det så att denna man handlar politiskt helt kallt på samma sätt som så många andra har gjort tidigare.
Hitler är ett exempel från 20-talet fram till att han erbjöds makten! Dåtidens politiker på den borgerliga kanten vek sig för ”gaphalsen”! Hur många mord och terrorhandlingar hann de inte med  innan 1933? Sedan fortsatte de med massmord när de satt vid makten!
Socialdemokrater och kommunister slogs sinsemellan tack vare Stalins idiotiska order att slåss mot ”socialfascisterna”  som de kallade socialdemokraterna. Nazisterna fick på detta sätt fria händer!

Sentida grupper som har använt terror är ju allt från röda brigaderna  till Baader-Meinhof osv. Vem minns inte Milanobomben som dödade så många? I nutid har vi talibaner och ETA!

Det är bekvämt att ”dårförklara” Breivik istället för att granska hans politiska inställning. Han har likasinnade över hela Europa idag och dessutom en hel del otäcka rörelser i USA vilka pläderar för samma sak.

Dessvärre används detta dåd i Norge även av fiender till yttrandefriheten på internet. Flera debattartiklar börjar att plädera för att man ska vara försiktig med kritik mot tex Islamisterna. Detta synsätt praktiserades här i Sverige under andra världskriget då många hederliga journalister fick se sina tidningar beslagtagna därför att man hade skrivit sanningen om Hitler och vad som hände i Tyskland. Allt från liberala tidningar som Eskilstuna-kuriren till Göteborgs Handels & sjöfartstidning till socialistiska tidningar som Ny Dag och Arbetaren stoppades genom en lag om sk transportförbud.
Armas Sastamoinen på Arbetaren fick tre månaders fängelse för att han skrev sanningen om Nazi-Tyskland.

Nu börjar samma tongångar dyka upp igen se tex vad Professor Torbjörn Tännsjö skriver i DN :http://www.dn.se/debatt/ett-oppet-samhalle-kraver-ansvar-for-det-egna-ordet
Tännsjö börjar vackla i sin tro på tryck och yttrandefriheten tyvärr!

Bara för att extremister bedriver kampanj mot alla troende muslimer så kan vi inte lägga locket på att kunna diskutera varken talibaner eller extrema islamisters hot mot våra länder! Lika lite ska vi inte låta bli att kritisera tex. Påven eller den sk kristna högern i USA.
Självcensur praktiserades i allt för många år i många länder i Europa, detta vill vi inte ha tillbaka. Låt Vilks göra sina hundar, låt tidningar publicera bilder av Profeten på samma sätt som Påven gisslas i tidningarna.

Har vi uppnått tryck och yttrandefrihet så måste vi slåss för denna varje dag annars är den hotat.Vi vill inte ha ett land där man inte kan säga och tycka det man vill!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Pride! Grattis president Obama!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: