Grattis president Obama!

04 augusti 2011 at 21:10

torsdag, augusti 04, 2011

Happy Birthday Mr President!


Jag trodde bara för några år sedan att jag aldrig skulle få se en färgad man som USA:s president. Vår generation har ju upplevt den rasförföljelse i USA som inte på något sätt stod Syd-Afrika efter i grymhet.
Lynchningar av svarta nere i södern hände allt för ofta och de otäcka Ku-Klux-Klan kunde man se på sin tv hur de marscherade ropande nedrigheter mot svarta och judar.
Längst bak i bussen skulle de diskriminerade sitta. Olika ställen på bio och barer.
Till slut fick bröderna Kennedy nog och satte militären på alla dessa razzar i södern. Skapade nya lagar som möjliggjorde högre utbildning osv. för de svarta. Kampen var ändå hård och dessa personer som gick i spetsen fick vara mycket modiga. Vem kommer inte ihåg Martin Luther Kings stora tal i Washington  där han talade om den stora drömmen om ett enat folk. Lönen som han fick var ett skott liksom bägge bröderna Kennedy!

1968 blev Nixon vald till president och det var nog det sämsta USA kunde få som president. Han försökte vrida klockan bakåt och eskalerade kriget i Vietnam till en oanad höjd. USA skickade stora mängder trupper dit bort, napalmbombade landet samt spred gifter som tog död både på växtligheten och folket !
Än idag föds barn med stora genetiska skador efter detta gift. President Obama har sedan en tid   folk på plats från USA som röjer upp i Vietnam.

En av de främsta fredskämparna under Vietnamkriget var John Lennon som hade flyttat till USA. Han bedrev en enveten kamp mot det skändliga kriget men myndigheterna försökte få honom på olagligt sätt utvisad.
Idag finns alla hemligstämplade papper på bordet och de visar att President Nixon höll i trådarna mot Lennon.
När Nixon tvingades pga av brottslig verksamhet avgå (Watergate-skandalen) så lättade trycket på Lennon och han segrade i domstolen och fick sitt bevis för att få stanna.

President Obama har haft svåra år därför att det finns många konservativa krafter som är emot honom. Ingen vågar idag vara öppen rasist mot honom men med den historia USA har så finns naturligtvis krafter  som avskyr att ha en färgad president.
Är det egentligen inte underligt att alla från vita till svarta säger att Obama är svart?  Han är ju faktiskt född av en vit mor och en svart far, alltså är han hälften av varje.
Han är ju lika mycket vit eller hur?  I vilket fall som helst så hyllar jag denne underbare man på hans 50-årsdag!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ska internet censureras? Test av SUSE 11.40


Arkiv


%d bloggare gillar detta: