Lars Ohly blir en parentes i partiets historia!

14 augusti 2011 at 12:13

Bye,bye Ohly!

När Lars Ohly tillträdde som partiledare  för Vänsterpartiet så skrev jag en blogg om  Ohly  att hans politiska agenda inte skulle tillföra partiet något gott.

Nu ser vi efter dessa år att hans gärning inte sätter några positiva spår. Ohly själv har sent omsider insett hur f-b dum han var i sin uppfattning om kommunismen.
Många inom vänstern har haft det klart för sig i oerhört många år att kommunism leder till förtryck och att det i många långa stycken är ett lika brottsligt system som nationalsocialismen. Icke Ohly och kretsen omkring honom!

Vem minns inte partiets sura hållning när Berlinmuren revs? Eller dessvärre partiets försvar för muren för exakt 50 år sedan när DDR byggde muren.

Ohly och hans kamrater kände ingen glädje över att muren försvann och allt blev sedan bara till tigandets taktik i denna fråga. Kommunistdebatten med Ohly visade nog bara vad som egentligen fanns under ytan av gammalt skräp.

Ohly är en person som alltid kommer försent när det gäller sk uppgörelser med det förflutna. Om man ska bli tillförlitlig så måste man ligga steget före i att granska sin egen historia.

Överallt i världen där kommunister-socialister har tagit makten så börjas inskänkningarna av friheten. De har aldrig förstått att om ett land ska fungera demokratiskt så måste tryck o yttrandefriheten försvaras till det yttersta.

Det första som brukar få stryka på foten är dessa rättigheter, sedan  börjar alltid jakten på ”förädare” vilket ofta brukar vara partifolk med andra idéer än den valda partiledaren.

På något sätt så finns det inbyggt i hela den socialistiska rörelsen denna rädsla mot det fria ordet.
DDR gick så långt som att bygga muren under kamptal om att muren var ett ”skyddsvallen  mot fascismen”!
I verkligheten var det bara ett sätt att stänga inne folket som i allt större flertal flydde ur landet.
Vi som har upplevt DDR innefrån vet ju vilket råttbo det var.

Lars Ohly som är en sk ”arbetarförkämpe” har inte för avsikt att lämna riksdagen och den höga lönen. Det skulle ju har varit trevligt att se Ohly gå tillbaka till sitt yrke som tågmästare på SJ, ett bolag som han alltid hyllar av någon anledning. Men det duger tydligen inte att arbeta där ändå!

Nej, det är nog så att även ”kommunisten” Lars Ohly har lärt sig att leva gott på politiken och innerst inne inte vill återgå till den vanlige knegarens vardag.


Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Bredbandsbolaget dök i måndags! Herpes!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: