Det är något ruttet inom politiken!

22 september 2011 at 9:09

Avdankade politiker njuter av livet!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4708590

Igår hörde jag en fd sosse från Arboga sitta på Fillipinerna sedan många år med 300.000 kronor i pension från sitt arbete som kommunalråd. Han var 51 år när han tog sin pension och gick.
Jo, det är så ordnat för dem att även om de säger upp sig själv så får de sin pension. De behöver inte stå till arbetsmarknadens förfogande så som andra individer. De har inga krav på sig att jobba fram till 65 år ålder.
När andra politiker försöker förklara denna situation så framgår det med all tydlighet hur de idiotförklarar sin och andras situation. De är ju bara politiker och kan inget annat!
Sånt skitsnack detta är , de flesta inom kommun och landsting är människor som tidigare har yrkesarbetat innan de fick en heltidstjänst inom politiken.
Hela det här problemet visar att det måste införas ett system både i riksdagen och övrig politik att man inte får sitta för länge. Man ska vara tjänstledig från sitt ordinarie arbete och återgå till detta när man inte längre tex sitter i riksdagen.
Idag fick man höra en fd moderat berätta att han numera bor i Spanien och enbart ägnar sig åt golf sedan åtskilliga år allt medan han får en fet pension från Sverige.Han hade ej heller uppnått 65 år.
Än värre är tex hur Annika Billström lever med ett aktiebolag som grund för sin försörjning. Trots vinster därifrån har hon rätt till 55.000 kronor i månaden. Hon var strax över 50 års-strecket när hon började ta ut sin stora pension.

Om man jämför med oss andra som slitit inom industri och sjukvård och vad vi får i pension så häpnar man över den fräckhet politiker av alla slag uppvisar.
Själv får jag ut lite över 9000 i månaden vilket ska räcka till hyra,mat och alla övriga kostnader. Vi vanliga pensionärer är dessutom den grupp som bara får sänkta inkomster varje år till skillnad mot alla andra i samhället.
Priserna stiger,hyran stiger osv allt medan vår pension sänks!

Politikerna driver många fram till ett politikerförakt som kan skada demokratin, när fler och fler till slut ”spottar” i valurnan. (Röstar tex på SD)

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fram med de hemligstämplade uppgifterna om Dag Hammarskjölds död! Hannes Råstams ”testamente”!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: