Hannes Råstams ”testamente”!

22 september 2011 at 23:43

Rättsrötan i Sverige!

 
Det här är senaste numret av tidskriften FILTER. 
Ett ytterst angeläget nummer som intervjuar Hannes Råstam, en av Sveriges bästa grävande journalister genom tiderna. Själv har han nu drabbats av cancer i lever och bukspottkörteln och det var detta som fick honom att ställa upp i denna tidning och berätta om rättsrötan i vårt land.

Om vi trodde att rättsröta var något som fanns på 40-50-talet så inser man på direkten att det är lika allvarligt nu, kanske värre! Hannes Råstam har utfört samma arbete som Vilhelm Moberg och Armas Sastamoinen gjorde för 60-70 år sedan. En sak skiljer och det är att Sastamoinen dömdes till fängelse därför att han hade avslöjat rådman Lundqvist och hans olagligheter i slutet av kriget. Han fick sitta två månader i fängelse och när jag på sextiotalet satt  och talade med honom så var han bitter mot särskilt socialdemokratin som hade kunnat inverka så att han sluppit fängelse. Lundqvist dömdes till fängelse och Armas hade alltså rätt men blev ej befriad från sitt straff!!

Hannes har fått stora journalistpriset flera gånger och alla känner ju till hans avslöjande om att Tomas Quick inte är någon massmördare. Köp och läs FILTER och läs denna viktiga nutidshistoria!


Annonser

Entry filed under: Frigörelse!, Uncategorized.

Det är något ruttet inom politiken! Ung och radikal!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: