Vad döljer SÄPO?

04 oktober 2011 at 11:19

SÄPO:s akter om DDR-Svenskar måste öppnas!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4728353

Johanne Hildebrandt är en av de få personer som enträget arbetar på att SÄPO:s akter ska öppnas angående de svenskar vilka samarbetade med DDR. Dessutom finns akter om svenskar i andra länder och Sverige har inte ens begärt att få alla dessa akter. En högst besynnerlig hållning av ett land!

Vi vet att olika lärarfack under många år förlade kursverksamhet nere i Östtyskland och många lärare var medlemmar i ett sk vänskapsförbund med DDR. Är det detta som kanske lägger hämsko på denna affär? Nyttiga ”idioter” som inte begrep bättre? Den socialdemokratiska skolpolitikern Stellan Arvidsson var förbundets ordförande mellan 1969-87.
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rbundet_Sverige-DDR

Att vara medlem och aktiv i ett förbund för en vålds-stat av denna kaliber är inte hedrande. Vi visste ju alla vad de stod för och helt tydligt blev ju detta vid murens byggande i början på sextiotalet.
I Tyskland har man gjort upp det mesta omkring sitt förhållningssätt till denna stat men i vårt land har man lagt på locket totalt.

Det borde vara självklart i en demokratisk stat att inte dölja vad som har pågått i många år. Det finns paraleller till hur Sverige under alla år dolt och ljugit om sin hållning i praktiken till NATO. Detta fortsätter man med även under en borgerlig regering, jag kan inte se det minsta skillnad i dessa frågor mellan socialdemokratin och de som sitter vid makten idag.

SÄPO ger jag inte så mycket för eftersom jag själv har bevakats under många år av dem. De är ofta så klantiga som man brukar skämta om, se bara i min egen akt vad de noterar och sätter hemligstämpeln på.
http://hogrelius.blogspot.com/2008/06/spo-akt.html
Men i DDR-affären finns alltså även STASI-dokument att läsa och det är detta som gör dessa dokument intressanta!

Lätta på sekretessen och uppträd så som demokrater !

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Sven Tumba död! Alldeles för stor prisskillnad!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: