Två system på datorn!

08 oktober 2011 at 20:44

Idag vågade jag!

http://www.gnome.org/gnome-3/  

Jo, jag vågade att uppdatera min huvuddator till Ubuntu 11.10 http://ubuntu.se/content.php/606-Ubuntu-11.10-(Oneiric-Ocelot)-Beta-Released-Initial-Impressions!

Där kan man använda sig av Gnome3 som jag la en länk till längst upp.Det gäller bara att ha ett någorlunda nytt och bra grafikkort så fungerar allt perfekt.
Det känns fint att ha fått in ett nytt operativsystem i datorn vilket arbetar så fint nu. Vi är inte framme vid slutprodukten än så viss fara finns alltid för felaktigheter men det tar jag risken med.I och med att jag uppgraderade från en tidigare version så fick jag kvar alla program intakta, tom. Spotify fungerar bra.

Det här är på Ubuntu (Linux) något som är så bra, kostnadsfritt får man ett sprillands nytt system till sin dator på ett par timmar om man har skaplig uppkoppling.
På Windows måste man köpa för stora belopp varje gång de kommer med en ny version. Tusentals med kronor varje gång!
Varför accepterar så många att slösa med sina pengar på detta sättet? Här sitter jag en man på snart 70 år och fixar det här med lätthet. De som är unga bara köper och konsumerar Windows och göder multimiljonärer likt Bill Gates och framlidne Jobs. Ja, även om MAC är vår kusin så har detta bolag nästan värre policy. Allt är dyrt där! Det är inte mycket du får greja till själv heller på MAC utan du är bunden till deras vilja hur det ska vara.

Nej, jag kör en HP för halva priset mot en MAC och jag påstår att min dator funkar lika bra , ja kanske bättre än dyra MAC-maskiner.
Jag tom. håller mig med både Win 7 eftersom den följde med köpet av HP samt Ubuntu. Har man en hårddisk på 1.5 terrab. så är det inget problem med utrymmet precis.
Varför två operativsystem frågar du? Hur många har inte med bara ett system  på datorn fått krasch och stått där vackert och kanske förlorat alla bilder eller andra viktiga filer. Med två system så kan du alltid föra över filer via Ubuntu hit eller dit! Jag kan tom gå in i ett kraschat Windowssystem från min Ubunta och rädda filer!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Alldeles för stor prisskillnad! Jag gillar kartor!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: