Skurkar!

17 oktober 2011 at 11:52

SIDA och biståndet!

http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/krav-hardare-tag-mot-eritrea_6556263.svd

Sida har funnits i många år och har gödslat olika ickedemokratiska stater med många miljarder av våra pengar. Ja, VÅRA pengar!
Ibland tycker en hel del människor att så fort det är frågan om statens eller kommunens pengar så är det inte våra pengar längre. Det har varit lätt att spendera dessa pengar, ibland till sig själv också tyvärr.
När det gäller diktaturer så byggdes spenderinställningen upp under alla de år socialdemokraterna satt vid makten. Vem minns inte stödet till Cuba så att de ekonomiskt kunde hålla 40.000 soldater i Afrika i krig. Vem minns inte alla andra skandaler just i Afrika där ledare visade sig ha stora bankkonton i Europas främsta banker allt medan SIDA pumpade in sina miljoner i dessa ledares länder.
Zimbawe med Robert Mugabe har fått mängder av miljoner av våra pengar under årens lopp och till vilken nytta?
Hans stora lyxkåk långt borta i Asien och alla hans släktingars shoppingresor är ju väl kända allt medan hans folk får svälta eller slås ihjäl.

Med förkärlek gynnade socialdemokraterna regimer som kallade sig socialistiska oavsett om det rådde demokrati eller yttrandefrihet i länderna.
Eritrea är ett riktigt skurkland där Sverige i många år har skickat ner miljoner. Till och med i Sverige när detta skurkland agerar med ”festivaler” för de många Eritreaner som bor här så utgår stöd från oss skattebetalare.

Vem ger myndigheterna rätten till att skänka bort våra pengar?
Vi har förvisso en räcka av sk flyktingar från detta land som säger sig ha flytt från regimen men sen när det kommer till kritan så älskar de och försvarar de denna regim. Alltså inte nog med att vi har skickat ner många miljoner vi ska dessutom försörja bluffande ”flyktingar” som skickar ner skatt till sitt land.
Eritrea har nu hållit Dawitt Isaak i fängelse utan rättegång i tio år och detta är ju en skandal som UD och två olika regeringar får ta på sig skulden att han sitter där han sitter.
Ska det bli likadant med de två journalister som nu sitter i Etiopien eller ska deras vita hudfärg göra det lättare än för den svarta Dawitt.
Är det så jävligt att Dawitts ursprung ligger honom i fatet och en grund till att INGEN ens reagerade de första året han satt i fängelset?

Etiopien är också ett land där Sverige i modern tid har lagt ner mycket pengar bla. för att demokratisera landet. Tyvärr så styrs landet av en diktator och yttrandefrihet finns ej. Internationella avtal om journalisters rätt att verka fritt finns inte på kartan i detta land liksom i så många andra av SIDA:s biståndsländer.
Regeringen Reinfeldt med biståndsminister Gunilla Karlsson har förvisso skärpt upp reglerna för bistånd samt slopat en del länder på listan över biståndsländer men det skulle behövas strykas fler på listan tex Eritrea!

Varför fortsätta på den förra regeringens felaktiga politik? Bara för att man kallar sig”arbetarparti” så behöver man ju inte överta något som är felaktigt!

Entry filed under: Uncategorized.

Jazz i Ladan Farsta (Gård) Är de nazister?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: