Otäck propaganda!

30 december 2011 at 2:33

fredag, december 30, 2011

Afghanistan.nu , ett propagandaorgan!

Jag har läst senaste numret av tidskriften Afghanistan.nu vilken ges ut av en liten organisation med namnet Afghanistansolidaritet. Denna organisation och dess medlemmar bröt sig ur SAK (Svenska Afghanistankommittén)
http://www.sak.se/
Det är en märklig tidning vilken tydligen bara har ett syfte och det är att kräva att Sverige tar hem sina soldater. De beskriver inte en enda gång varför det finns främmande soldater där eller vad för dåd talibanerna under sitt styre utförde.  Handgranater in i skolor där det gick flickor, körde ut kvinnliga läkare från sjukhusen, dödade massor med folk bla den erkänt stora frihetskämpen Massoud.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud

På flera ställen påstår skribenterna bla Birgitta Hambreus  att ” Sverige är i krig i Afghanistan på västmakternas sida”!
Eller så tar man till med att det är Natos krig.
Ett faktum är att FN:s säkerhetsråd är de som har givit det här uppdraget till många länder. (ca 40) och de står under befäl av NATO. Säkerhetsrådets permanenta medlemmar är: Kina,USA,Frankrike,Storbritanien och Ryssland. Sedan ingår skiftande nationer och from  1 jan är dessa :Colombia,Tyskland,Indien , Portugal och Sydafrika.
http://sv.wikipedia.org/wiki/FN:s_s%C3%A4kerhetsr%C3%A5d  Den som vill vara underättad om alla de resolutioner man har tagit i FN om Afghanistan uppmanas att gå till FN:s sida. http://www.un.org/en/
Med andra ord är Sverige där pga av att FN vädjat liksom regeringen i Kabul.

Visst är tanken på fred en fin tanke men med all den erfarenhet som nu finns så vore det fegt och dåraktigt att lämna Afghanistan nu. Dessbättre har vår regering samt socialdemokraterna och miljöpartiet kommit överens i denna fråga och Sveriges löfte om att vara kvar till 2014 står fast.

När jag ser på listan över kontaktpersoner för denna organisation så slår det mig att ovanligt många har tillhört ”yttervänstern”.  Både ansvariga utgivaren Lars-Gunnar Liljestrand liksom redaktören Stefan Lindgren var aktiva Maoister inom SKP på sin tid. Samarbetet med fd försvarsministern m.m. Thage G Peterson, Pierre Schori, och Anders Ferm ,samtliga fd aktiva socialdemokrater, och dessa från SKP och andra vänsterorganisationer är ju lite förvånande.

När man läser tidningen och de tal som hölls inför jul så ser man att de är drivna propagandister hela gänget.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Brott och straff! Det här ger inga stora rubriker i våra tidningar!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: