Demonstration i Malmö i morgon!

05 januari 2012 at 18:18

torsdag, januari 05, 2012

Demonstration i morgon mot våldet i Malmö!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4892954

Det är gott att det blir en demonstration i Malmö mot våld och mord. Samtidigt hoppas jag på att man också reser banderoller och skriver plakat med många krav på förändringar.
Vi kan börja med förre (S)tatsministern Göran Perssons genomförande av att kommunalisera  skolorna med resultat att många skolor inte har fått chansen att vara likvärdiga över landet såsom det var förut när staten var huvudman.
Många skolor i Malmö har blivit sämre på detta sätt och det har framförallt drabbat tex de boende i Rosengård. Barnen och ungdomarna har på detta sätt berövats en bra start i livet. Alldeles för  många går den kriminella vägen för att tjäna sina pengar när inga arbeten finns för dem.

Invandrarpolitiken har ej heller   under de senaste 30 åren varit bra, man kan inte ta hit människor och sätta dem i konstant bidragsberoende. Arbete måste skaffas fram så att alla kan bidra till sin inkomst.
Om det inte finns jobb eller framtida möjligheter i Malmö så måste samhället se till att de arbetslösa flyttar dit de har bättre chans i sitt liv.

Samhället måste klargöra redan när människor anländer hit att vissa lagar och regler råder här som måste följas.
Socialtjänsten har visat sig mycket dåliga på att ingripa på ett tidigt stadium när kanske möjligheter finnes att få unga på rätt köl igen. Elever har kunnat berätta under årens lopp att de har kunnat vara borta från skolan i månader och ingen har frågat efter dem överhuvudtaget.

Att bara gå ut i en demonstration mot våld kommer inte att hjälpa ett dugg. Allt handlar om politik och det är svensk politik som måste ändras.
Jag förstår om vissa socialdemokrater gärna sätter igång aktioner av detta slag men de har stor skuld åren bakåt med sina beslut i allehanda frågor som har drabbat de utsatta i förorterna.Man kan inte dölja sin skuld genom att demonstrera och tro att allt blir bra genom detta.

Om det inte blir politiska beslut som kan förändra livsvillkoren för de utsatta så ser vi helvetet bakom nästa gathörn rätt så snart!

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , , .

Leninpriset till Sven Lindqvist! Att åldras!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: