Vad är konst?

19 januari 2012 at 18:29

torsdag, januari 19, 2012

Tomas Rudin (S) och klottret!

Så här skriver Rudin i sin blogg: ”

Gatukonst gör staden levande

Posted on 19 januari, 2012 | 3 kommentarer

Vad är det som skrämmer det borgerliga samhället när gatukonst av olika slag dyker upp i stan? Är det så enkelt att den inte betalar för sig? Reklam i alla dess former är tillåtet. Bara någon tjänat på det. Det får vara hur sexistisk reklam som helst, inga problem, någon har ju betalat. Men om ungdomar med sin kreativitet vill skapa något nytt med sina bara händer och tankar som påminner om Grafitti så är det förbjudet. Inte i skolan, inte ens i Kulturskolan får undervisning bedrivas som kan uppfattas som Graff. Alla kommunens tjänstemän ska följa stadens klotterpolicy och förhindra att den får fäste. Samtidigt lägger vi uppemot 200 m kr årligen på att låta vaktbolag och saneringsföretag jaga gatukonsten bort från våra allmänna rum. Vad tänker ungdomsgenerationen om det när deras utryck inte tillåts någonstans. Det luktar brunt och unket.”

Så föll han bort som ett politiskt alternativ för mig. En politiker som förespråkar  förfulning och förstörelse av det allmänna kan jag ej ha någon sympati för. Man borde gå hem till honom och klottra på hans väggar och hävda att det är ”konst”!

Städerna i vårt land är förstörda och får mig lätt illamående när man ser snygga hus totalt nerklottrade med meningslösa tecken. De som sätter sina sk ”tags” överallt är unga pojkar som inte har fått lära sig hänsyn. De utför sina angrepp med hjälp av mörkret därför att om de försökte på dagtid så är jag övertygad om att folk skulle stoppa dem.

De som går ut och stryker de här pubertala pojkarna medhårs på samma sätt som Mikael Wiehe strök huliganerna medhårs efter Göteborgskravallerna, de  tar inte sitt vuxna ansvar. Nej,de vill bli populära bland tonåringar av något skäl. När det gäller Rudin så fiskar han röster till ett (S) som sjunker som ett skepp i Stockholm.

Klottret är vår tids ”Kejsare utan kläder”!

 

 

 

Rudin med gelikar går väl runt på stan och kollar ”konsten” och berömmer den som ett genombrott för folkets konst! På ren svenska, fy fan!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kabul 2012! Sveriges politiker svek Fadime och Pela!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: