Barnfattigdom!

21 januari 2012 at 17:52

Barnfattigdom-ett mantra för socialdemokrater?

Så gick då Juholt och det låg ju i luften trots VU:s uttalade stöd för honom igår! ”Vit lögn” sa Mellin i soffan om detta men det lär vi nog aldrig få veta. I de flesta partier råder ett slags ”Stalinism” att man till varje pris skyddar sitt parti och ställer upp på lögner när de anbefalles. Däremot har jag idag från flera partiföreträdare hört ordet ”barnfattigdom” användas och med detta också påståendet att Juholt ”uppfann” detta uttryck. (S) ska fortsätta att kämpa mot denna  ”barnfattigdom”!

Problemet med detta är ju att då måste man ju också granska den egna politiken från sina egna glansdagar. Då hamnar man dessutom rakt in i invandrarpolitiken som de själva skapade vilket också är grunden till ”barnfattigdomen”!

Låt oss bara se hur människor har det i vissa förorter där de placerats , tex Rosengård eller liknande områden i andra städer. Skolorna är ofta dåliga av olika skäl,  likaså boendemiljöerna från 60-talets sk miljonbyggen. Ohyra och kackerlackor är inte ovanligt med nervösa barn som inte får sova som de ska. Alldeles för många individer på för liten yta så att ingen får ro eller studiero vilket drabbar barnen hårt.
Arbete finns inte åt föräldrarna och barnen tappar framtidstron och ger upp skolan.
Tyvärr växer i och med detta också kriminaliteten vilket inte undgått oss andra i det här landet!

Barnfattigdom kan i så fall vara så mycket mer än brist på pengar. Brist på språkförståelse, brist på kunskaper, brist på empati, brist på bra förebilder osv.

Om inte socialdemokraterna kan förmå sig till en stor omprövning av sin historia så tror jag inte att de utvecklar någon bra politik som gagnar just dessa grupper i befolkningen.

I en så stor stad som Stockholm ligger man ju otroligt lågt i väljarsiffror och har i valet kommit med helt idiotiska förslag som tex detta med en ”butler” i T-banan!

Man går emot rut och rot avdrag trots att större delen av Stockholmarna vill ha dessa avdrag för att bättre klara sin stressiga vardag. Nya tider kräver nya grepp och man måste inse sådant och inte bara blåsa till krig mot partikamrater som insett detta. Här haglar det av förakt om ”partihögern” och ve dem som dessutom vågar att uttala stöd för friskolor.

Borde man inte istället fråga sig varför människor idag väljer just friskolor?

Det har smugit sig in en nydogmatism bland en del sossar och de låter som vänsterpartister. Bättre vore att låta V stå för denna nej-sägarpolitik och själv istället omforma sin politik till det samhälle vi lever i NU!

Det vore trist om (S) började gå på första maj med krav på ”NEJ TILL ALLTING”!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Juholtare! Svenska tidningar skildrar världen orättvist!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: