Lena Anderssons Sverige?

02 februari 2012 at 13:24

Många arbetare röstar på Alliansen!

3.4 Fråga Anders Borg (i debatt) vilket parti han skulle rösta på om han vore fattig. Beröm hans altruism om han svarar Moderaterna.

I Lena Anderssons tio punkter i DN :http://www.dn.se/ledare/kolumner/gemenskapen-och-oberoendet

så fanns bla. punkt tre där hon tycker man ska berömma Anders Borg om han svarar M. (Altruism) http://sv.wikipedia.org/wiki/Altruism
Idag finns det många inom LO-kollektivet som röstar på M, även sk ”fattiga” gör så.
Förklaringsmodeller har det funnits många av från människor stående till vänster. Ofta utmynnar det i att man försöker dra i bevis att man inte förstår politiken och vart olika beslut leder om man röstar ”fel”!
Det är så svårt för dessa till vänster att se hur vissa ”borgerliga” beslut såsom RUT-ROT uppskattas av breda lager i befolkningen. Nu är det ju så i verkligheten att i vissa frågor finns det ej  vänster  eller höger. I Danmark tex har Socialistiskt Folkeparti fört fram tanken just på dessa reformer.

1.3 Skolan ska vara enhetlig och ge bildning åt alla (läsa, skriva, räkna, tänka). Därtill ska den överbrygga de klass- och kulturskillnader som familjer reproducerar. Skola är således inget föräldrar bör välja.

När unga ska välja gymnasium idag så är det sannerligen inte föräldrarna som väljer vilken skola de unga ska gå i. Den tiden är förbi för länge sedan. Detta är ingen vänster eller högerfråga heller. Om jag  återigen ska ta Danmark som exempel så har de haft friskolor mycket längre än vi i Sverige. Där råder dessutom konsensus bland alla partier att friskolor är bra för samhället och eleverna.
Jag minns i Malmö på 80-talet när man fick lov att öppna en skola med inriktning på konst ,teater och musik uppe på Backarna vem stod då i kö för att få sina barn att gå där? Jo, vänsterinriktade föräldrar osv.
Däremot borde Lena Andersson klart ha uttryckt sig som Folkpartiet vilka kräver att de kommunala skolorna ska återförstatligas. Göran Perssons diktat har inte fört något gott med sig utan har verkligen slitit sönder skolan.

2.6 Använd aldrig retoriska figurer som denna: Jag är född till socialdemokrat och jag kommer att dö som socialdemokrat. Värderingar väljer man, och omprövar.

Det finns ju punkter som jag tycker är bra i Lena Anderssons  ”manifest” men hon är inte konsekvent.

När hon skriver så här:
6.2 Valfrihet är inte frihet, men urholkar jämlikheten. Återreglera.

Vad är det hon vill återreglera? Telia, Apoteken, Privatläkarna-tandläkarna, SJ, Elbolagen?

Faktum är att när det gäller Telia och SJ och elbolagen  så är det en ofullkomlig bluffartad avreglering där man handlat i strid med EU:s direktiv. Telia tex bildade ett sidobolag som formellt sett äger kopparnätet vilket gör att andra bolag får betala Telia för att använda detta. En fördyring för konsumenterna i onödan!
SJ har haft ett halvmonopol i många år vilket gjort att det är de som traffikerar de lönsamma bandelarna. ”Friheten” att köra på icke lönsamma bandelar har då framställts som om monopolet var borta.
När det gäller länstrafiken så har de under många år använts sig av olika bolag tex Danska DSB (staten) eller tyska DB (staten).Olika norska bolag finns också på banan. Det är sällan någon klagar över detta och vad skulle det tjäna till att SJ övertog dessa banor?
Jag brukar roa mig med att fråga personalen på dessa bolag där nästan de flesta har arbetat på SJ tidigare om de skulle bli glada över om SJ tog över deras trafik. Ingen har hittills varit positiv, tvärtom som en tågmästare på Veolia sa: ”Aldrig mer SJ”!

Inom internet i Sverige så har Microsoft nästan ett totalt monopol vilket för oss skattebetalare betyder att vi i onödan betalar mycket högre skatt än vad vi skulle behöva göra om stat och kommun bytte system.
I Hudiksvall har man bytt till Ubuntu även kallat Hubuntu där uppe, och de har redan tjänat stora pengar på detta byte åt stadens skattebetalare.

I Lena Anderssons Sverige så skulle monopolen åter få breda ut sig och detta ligger inte i folkflertalets intresse. Inte ens de ”fattiga” tjänar något på detta och för den delen så måste Sverige i så fall lämna EU och det vill inte ens MP idag,det är bara de extrema  SD och V som agerar för detta.
Att vissa äldre har svårt att hänga med i valfriheten ska ju inte drabba huvuddelen av befolkningen , det vore ungefär som att förbjuda alkoholen bara därför att vissa inte klarar av att dricka.
Med detta inte sagt att det inte uppstår svårigheter bland vissa bolag och ibland till och med svindlerier men det får ju polis och politiker åtgärda. Valfrihet är bättre än ofrihet!

http://mathsgothe.wordpress.com/2012/01/26/hubuntu-en-svensk-linux/

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

Vem stödjer Syrien? Debatt om skolan!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: