Byråkratvänster och andra revoluzzzar!

07 februari 2012 at 13:11


Skrivbordsradikaler och teaterrevolutionärer!

Sitter och lyssnar på en gammal fin låt av Ebba Grön. Die Mauer, rakt på sak att det socialistiska DDR sköt unga när de försökte ta sig över muren i Berlin. Thåströms röst anklagar fortfarande de som trodde på DDR och deras lösningar. Han röst hörs ännu in i vår tid där socialister försvarar groteska regimers skott mot sina medborgare.
Vissa fortsätter med det ohederliga de alltid har hållit på med, ”kan man lita på rapporterna” , kan det vara sant det som skrivs om Gulag” osv!
Intellektuell förfrysning är väl det snällaste jag kan säga om deras hjärnor. Det går att tina upp med sakkunnig hjälp men det är svåra fall dessa som har råkat ut för detta !

Ser ofta hur man från dessa kretsar vill att stat och kommun ska ta hand om allting i vårt samhälle i tron att då blir allt bra.
Jag har halva mitt liv arbetat för privata ägare och halva för stat och kommun.
Ska vi först se till ”brödfrågan” så hade jag bättre betalt och bättre pensionsvillkor inom den privata sektorn.
Inom särskilt den kommunala sektorn vård och omsorg var det mycket dåligt betalt samt dessutom en mycket dålig pensionsuppgörelse.
När jag frågar mina gamla arbetskamrater från det privata bolaget så har de idag en pension som ligger ca 4500 kronor mer i månaden efter skatt. 

I det privata bolaget så hade vi självstyrande grupper vid produktionen med månadslön efter år med ackord. De var villiga att ge oss arbetare inflytande .
Inom Malmö stad där jag arbetade var allt mycket stelbent och fruktansvärt toppstyrt. Mycket mygel och båg på chefsnivå!

Inte det minsta chans heller att kunna söka något annat jobb inom denna sektor eftersom då när jag arbetade så hade Malmö stad hela monopolet.
Idag när det faktiskt finns både kooperativ och annat ägande så kan folk söka annat jobb och detta visar sig också i att lönerna har blivit bättre inom denna sektor än vad vi hade.
(När jag bytte från industrin till vården så halverades min lön)

Här i Hökarängen tog personalen över i eget bolag och deras vårdtagare är mycket nöjda liksom de själv. Nu äntligen beslutar vi i egna angelägenheter , säger de!

Ofta uttalar sig människor i frågor där de har skapat ett önskerike  på ideologisk grund där de vägrar att ta in den verklighet vi lever i.
Detta är oftast också felet med de som sitter i riksdagen, de fattar beslut i frågor de egentligen inte begriper. Samma sak med det byråkratiska landstingen som historiskt har spelat ut sin roll, de är bara en byråkratisk bromskloss vilka skulle bort.

I Norge och Danmark har man gått in på en ny väg och där fungerar det bra. Deras socialdemokrater har en helt annan syn på samhället än (S) i Sverige.
I dagens Svd finns en debatt- artikel underskriven av både Reinfeld och Jens Stoltenberg, Helle Thorning-Schmidt mfl statsmän. Ett tecken i skyn om något!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-ska-europa-ater-bli-starkt_6828515.svd

Socialismen är prövad som system och förkastat av de folk som tvingades leva i dessa förtryckarsystem. Det behövs inget mer av den varan i vår värld, tvärtom är det önskvärt om Kina mfl faller som system. Socialismen har gjort sitt, nog med blod! Nog med straff! Nog med ofrihet!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Vissa är hjärntvättade och tänker inte självständigt! Pensionsåldern!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: