De socialistiska kamraterna!

11 februari 2012 at 0:24

Kambodjas blodiga år!

http://svtplay.se/t/103472    Länken här till vänster går till en dokumentär om bödeln i Kambodja.  Han kallades Duch men hette i verkligheten Khang Khek Ieu! Efter många års flykt togs han tillfånga och blev ställd inför rätta. Han åtalades för över 12000 offer som mördades på de mest grymma sätt man kan tänka sig. Mönstret från andra kommunistiska länder upprepades, först tog man de som var motståndare, sedan torterades dessa svårt och angav i sin nöd grannar och bekanta.  Slutligen  så kommer slutfasen där man börjar att anklaga medlemmar i sitt eget parti. Detta är något som följt den kommunistiska rörelsen allt sedan Lenins kupp i Ryssland 1917.
I olika länder så finns det alltid kommunister som bidrar med försvar till dessa hemska händelser.Antingen förnekar man mördandet så som Jan Myrdal och hans kamrater gör eller så är man i enrum brutal och säger att utrensningar var nödvändiga!.  

Följande text är ur Fredrik Ekelunds blogg

 I Carsten Jensens ”UD”, som kom förra året, reser han på besök till de före detta Röda Khmerernas egen stad, Pailin. Det är där de finns idag, rika på handel med rubiner och safirer. Även om fyra av dem förmodligen kommer att få skaka galler tills de dör finns det gott om före detta bödlar i lyxvillorna i Pailin. Deras röda dröm är sedan länge död. Nu handlar allt om att berika sig på handel med ädelstenar. Jensen träffar en av bödlarna och får titta i ett fotoalbum: familjebilder, fester, resor, så plötsligt, bilder på avrättade som på nästa sida följs av en bild på Jan Myrdal på middag i ett lantbrukskollektiv.

Myrdal, ja. Den 28 mars 2006, drygt tjugofem år efter att sanningen började läcka ut om vad som hände i Kambodja, skrev han följande i AB: ”… om Demokratiska Kampuchea kunnat fortsätta och fullfölja Pol Pots planer på att bygga landet med egen kraft, alltså utan internationella lånehajar och utan så kallad hjälp (alltså utan även Sidabidrag från Sverige) och medhäftade västerländska hjälparbetare, FN-representanter, sexturister och all annan otäck samhällskrapyl, då hade khmererna varit i ett betydligt lyckligare läge idag. Nå en och annan i tredje världen lär sig väl.”
De iskalla fläktarna från rättegången i Phnom Penh känns ända  hit.  
”Fullfölja Pol Pots planer?”
http://www.fredrikekelund.se/2011/08/roda-khmererna/
Att någon människa idag överhuvudtaget vill kalla sig kommunist är obegripligt när man ser i historiens sken vad dessa ”kamrater” har åstadkommit. Flaggan är röd som blod!
Det kommer alltid tyvärr att finnas individer som håller med om alla hemskheter men de skyller på att det var ”dåliga” människor som åstadkom eländet och morden. De vill inte eller rättare sagt förmår inte se att denna typ av socialism ofrånkomligt leder fram till förtryck och utrensningar.
Jag har varit med i både vpk och skp och i bägge dessa partier frodades misstänksamheten och förtalet av andra kamrater. Det förekom processer och uteslutningar hela tiden. Man tog heder och ära av varandra och högg bokstavligen kniven i ryggen på andra för att ta sig framåt, allt för partiets bästa.
Jag ställde mig många gånger frågan hur dessa ”kamrater”  skulle ha agerat om de lyckades ta makten i vårt land.
Med all sannolikhet så hade det blivit samma mönster som vi sett i alla andra socialistiska stater under hela deras tid som diktaturer.
Annonser

Entry filed under: Frigörelse!, Uncategorized. Tags: , , .

Pensionsåldern! Kronofogden kommer hem till Svenssons!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: