Kronofogden kommer hem till Svenssons!

11 februari 2012 at 11:39

Familjen Konstantin Svensson

Familjen Svensson är en stor familj och var synbarligen framgångsrik i många år. Bra löner och mycket bra villkor i samhället. Bra villkor var tex att de kunde gå i pension i mycket låg ålder till skillnad mot andra länders folk.
Petrus Svensson var den enda arbetaren i familjen, han var lokförare. Petrus kusin satt som ordförande för alla lokförare i landet och han ville Petrus väl så han såg till att alla lokförare i landet fick en årslön på 750.000 kronor och en pension vid blott 50 års ålder. Då skulle han få överta ett taxicertifikat från en äldre släkting . Jo, taxibilar ärvdes mellan släktingar så att inga obekanta kunde börja  köra taxi.
Petrus  framtid var ordnad!
Alla dessa förmåner och löner kunde dock inte betalas på det vanliga sättet utan man lånade kapital till allting.
Familjen Svenssons skulder ökade år från år men det diskuterades aldrig ordentligt inom familjen hur man skulle kunna betala tillbaka dessa skulder, tvärtom så lånade man ännu mer för att bygga stora fina hus. Dessutom höll man sig med en av Europas största ”skyddskårer” med massor av generaler som styrde och ställde allt medan de håvade in stora belöningar.
Inom familjen fanns det också många som försörjde sig på att vara politiker. De var med i olika partier men alla sa nej till att diskutera hur man skulle göra med alla skulder. ”Det ordnar sig ändå” sa de med en mun!

En dag kallade Konstatin till familjeråd och berättade att inga pengar fanns att få, de var slut och ingen ville låna dem något mer.
Enok Svensson som var röd hävde upp sin röst och föreslog att hela familjen Svensson skulle strejka.
”Mot vad” frågade resten av familjen. Enok svarade då att de skulle strejka mot orättvisorna.

Idag lever familjen Svensson på allmosor och Enok är bostadslös. Skulden har gått till kronofogden som är hård mot dem. Ska ni få hjälp att reda ut eran trassliga ekonomi så måste ni hjälpa till, säger kronofogden!
http://www.svd.se/naringsliv/grekiska-regeringen-godtar-krispaket_6837521.svd

Enok Svensson syns här på en gata i sin hemstad Surköping!

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

De socialistiska kamraterna! Jag ångrar ingenting!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: