Man väljer partner efter den man själv är!

14 februari 2012 at 11:49

Mord!

Sydamerika är stort med en mängd länder med olika styrelseskick. Diktatur från högern var vanlig tidigare med främst militärer i ledningen, vem minns inte Argentinas hemska diktatur där livet ibland hängde på en tråd för delar av folket.
Vem minns inte kuppen i Chile med mord och terror som efterspel.
Till vänster ser du Castro från Cuba hjärtligt talande med Hugo Chavez från Venezuela, två herrar som står för den röda formen av socialism. Castro har mycket blod på sina händer sedan slutet av femtiotalet.
Fidel Castro  framträdde på arenan från början som en frihetskämpe utan att framstå som kommunist och fick ett brett stöd ute i världen. Men det dröjde inte länge av makt så förklarade han att han hela tiden hade varit Marxist-leninist och så satt han där i famnen och gullade med Sovjetunionen. ”Frihetskämpen” stödde Sovjet 1968 när de våldtog Tjeckoslovakien och så var det hela vägen under hans styre. Nåja, han fick ju sälja sitt socker till överpris just till herrarna i Moskva och man biter ju inte sin husse i handen som det brukar heta.

Ja, det här är Hugo Chavez, vänsterpartiets största vän för närvarande i Sydamerika. Naturligtvis är han militär , vad annars ? Skillnaden den här gången mot förr är att han är kommunist och det är ju lite ovanligt.
Han har lyckats sitta kvar rätt så länge vid makten genom lock och pock, en del kallar det att muta arbetarklassen.
Hans politik påminner i långa stycken om Mussolinis, han kunde också konsten att muta arbetarklassen. Tågen gick i tid brukar de flesta säga men ett faktum är att både Chavez som Mussolini genomförde reformer som kom arbetarna till godo.Båda är nationalister på samma sett som Peron var i Argentina och Peron var ju naturligvis också militär!
Peronisterna stödde sig också på arbetarklassen och gav dessa en massa reformer och välstånd.
När man talar om fascismen som en högerrörelse så är man inte sanningsenlig. Vänsteridéer överväger och ser man på tex Mussolini så var han kommunist från början men slog sig samman med syndikalister och bildade sitt parti. ”Vi sitter i samma båt” kan man kalla denna politik som avväpnade allt från fackföreningar till arbetsgivare.
Exakt det kommunisterna alltid genomfört också när de tagit makten.
Chavez skulle utan vidare platsa i denna tradition av makthavare. Han har genomfört denna politik utan vidare knus och blivit populär.

En viktig sak har han totalt misslyckats med och det är huvudstadens mord i parti och minut.
Caracas är en stor stad med ca sex miljoner innevånare och där begicks 3164 mord förra året.

Vi kan ju jämföra med hela Sveriges mordfall under samma tid, 229 mord!
Det här kommer att bli Chavez fall tids nog, folk kommer att tröttna på en regim som inte kan få någon ändring !
Det räcker inte med att ”muta” arbetarna med reformer när grannar,vänner,barn mfl mördas på löpande band. På de tio år Chavez har suttit vid makten så har ca 30.000 människor mördats!

Av svenska partier så är vänsterpartiet ett parti som valt ”fel” vänner hela tiden under de år de har funnits. Behöver bara nämna Sovjetunionen, DDR, Rumänien, Cuba,  mfl. Värst var ju under de år de stödde FARC-gerillan med pengar så de kunde organisera kidnappningar och mord. Är det någon som  offentligt sett något avståndstagande från dem om  detta stöd?

Om man nu ska kalla de gamla ”R-arna” för ett parti (KP) så är de nog faktiskt ett strå värre än V.
Ända sedan de kallade sig kfmlr så har de hoppat i fel tunna . Först var de superMaoister, sedan blev de hyllare av Albanien en kort tid. 1978 började de intressera sig för DDR och Sovjet men fick inget gensvar från dessa. Numera stödjer de NordKorea och Cuba och slirar omkring med positiva uttalanden om Syriens  makthavare som de anser är goda socialister.

Världen har under de senaste hundra åren genomgått stora förändringar i allt från vetenskap till politik, ibland med gott resultat. Socialismen är prövad och har visat sig oduglig.
Kapitalismen består under stor vånda men den har hittills klarat av att överleva och troligtvis gör den detta nu också. det är svårt att sia om vad som kommer de närmaste hundra åren!
Miljöpartier av olika slag kommer troligtvis att väljas framöver med en blandning av socialistiska idéer och  kapitalism.
 Tage Erlanders blandekonomi i ny tappning kanske man kan våga sig till att gissa!


http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/bo-rothstein-vanstern-maste-rannsaka-sig-sjalv

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

Jag ångrar ingenting! Otäck slakt!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: