Otäck slakt!

14 februari 2012 at 20:53 1 kommentar

Kosher ochHalal!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kosher     http://sv.wikipedia.org/wiki/Halal

I kvällens Rapport så fortsatte man att delge oss tittare hur slakten ute i Europa går till och att man använder Halal eller även Kosherslakt utan bedövning.
Även om inte köttet går till judar eller muslimer så slaktar man efter dessa metoder eftersom det blir billigare för slakteriet.
I Sverige är det enligt lag förbjudet att slakta utan bedövning. Även Sveriges muslimer anser att vår lagstiftning är bra och följer den. Rapport intervjuade en slaktare som var muslim och han kämpar för att Europas slakterier ska förbjudas  att fortsätta med djurplågeriet.
Det finns ingenstans i Koranen som förbjuder human slakt påpekade denne slaktare och han hade flera gånger varit i kontakt med olika mullor som också ansåg detta.

Jag blev ytterst förvånad när Rapport talade om att judar inte går med på att bedöva slaktdjuren. I Sverige förekommer ingen sk Kosherslakt utan de troende judarna importerar från andra länder som fortfarande tillåter denna otäcka slakt.
Frågan är vad judarna i världen skulle göra om andra länder också förbjuder detta djurplågeri?

I olika tidningar har det pågått en debatt om omskärelse av små gossar, d.v.s. bortskärande av förhuden på penis.
Göran Rosenberg förvånade mig genom att anföra att de som pläderar för att denna sed ska förbjudas är emot judendomen som religion?
Denna annars kloka karl pläderar för något som han vet kan förändras om bara de troende samlas världen över och diskuterar problemet.
Samma sak borde judarna göra vad gäller bedövning av slaktdjur.
Varför vara så motvilliga i just dessa frågor? Man stenar ju inte människor längre som förr utan man beslutade genom diskussion att denna handling var dålig trots att Bibeln förespråkar stening som straff.

När man läser hur de bägge religionerna fjättrar de troende vid ett regelverk som ter sig så omodernt och verkligen otidsenligt då förstår man också vad vidskepelse är för något.
Att leva efter regler som är många tusen år gamla och som kanske passade på den tiden blir i dagens samhälle fel. Griskött var fullt av trikiner förr i tiden och var farligt att äta men idag så gäller inte detta längre. Gris är ett rent kött och dessutom bättre för hälsan än att äta kokött. (Nöt)

När man inte varken kan eller vill ta till sig att man lever i en ny tid med ny fakta är ju sorgligt. Att leva fullkomligt på rigida villkor måste vara svårt och ge människor ångest.

Jag läste en judisk författare som berättade från sin uppväxt hur hans syster gifte sig med en ickejude. Då likvakade den övriga familjen en vecka över dottern som ansågs död. Ingen fick träffa henne eller tala med henne mer i sina liv.De barnbarn som föddes skulle man aldrig få se tack vare denna vidskepelse.

Snacka om apartheid (Åtskillnad) !

Det är trist att så fort någon försöker diskutera judendomen eller islam så blir man kallad vid olika fula namn. Lever man i en demokrati med tryck o yttrandefrihet så ingår det att man ska få diskutera vad man tycker om vissa saker eller åsikter dit även religion ingår!

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Man väljer partner efter den man själv är! Vad har Stockholms politiker lärt av Klara-rivningarna?

1 kommentar

  • 1. hpy  |  24 februari 2012 kl. 14:47

    Det ar sant att man inte kan diskutera vissa saker utan att bli stamplad som hatare – oavsett vilken asikt man har.


Arkiv


%d bloggare gillar detta: