Vad har Stockholms politiker lärt av Klara-rivningarna?

15 februari 2012 at 12:21

Per Ankersjö (C) är en vulgär knodd av värsta slag!

För ca tre månader sedan fick jag i min mailbox en enkät att besvara. När jag får dessa så vet jag aldrig vem och vilka som har köpt tjänsten för att få veta vad vi enskilda boende anser i olika frågor.
Denna gång var det en stor omfattande enkät om det sk cityhuset på Vasagatan. Där ska man komma ner till både SJ och tunnelbanan så huset ska fungera som ett stort center.
När jag noga fick gå igenom alla detaljer på detta hus så började jag känna ett stort avstånd från detta projekt.
Det var för stort och passade inte in i nuvarande stadsbild. En stor amöba bredde ut sig framför mina blickar.
Klara kyrka försvinner totalt om de bygger detta hus, den är redan nu tillräckligt skymd.
Det verkar som om arkitekterna som får uppdragen av staden totalt har glömt bort vad de en gång fick lära sig i skolan. Samma sak med politikerna som inget sett, inget hört, inget lärt av Klara-rivningen på sextiotalet.

Se här vilka som stödjer det här bygget:

”I stadsbyggnadsnämnden har höghuset haft stöd av MP, M, S och V. Ett ännu högre hus har förespråkats av C och KD, men FP ville bygga lägre.
–Det är illa när en stor statlig fastighetsägare som Jernhusen vill hårdexploatera i ett sådant här läge. I förlängningen handlar det här om många hus i Stockholms city, säger Björn Ljung (FP) i stadsbyggnadsnämnden.” ur Svd.
 
Huset är dessutom så fult så bara det borde ha fällt detta förslag men ack nej. Vi har en man som påstår sig vara centerpartist och dessvärre vald till Stadsmiljöborgaråd, Per Ankarsjö, värre pösmunk får man leta efter och dessutom får man ställa sig frågan vad han har för meriter för att sitta på den posten?
Så här säger han i dagens Svd :
 
Ankarsjö tycker inte om att Länstyrelsen vill sätta stopp för detta bygge samt att de kräver att allt ritas om. Det är väl länstyrelsen han menar med sitt påhopp :” de gapiga kultursnobbarna som ofta bor på Mariaberget”!
 
Titta på huset en gång till och ställ dig frågan om vi verkligen vill ha sådana blaffiga hus nere på stan.
 
Alla partier utom Folkpartiet har ställt upp på detta bygge . Vi har ett parti som kallar sig miljöpartiet, hur f-n kan de ställa sig bakom det här?
Vänsterpartiet som är så stora i truten annars , varför ställer de upp på ett sånt här skambygge?
Att moderaterna gör så förvånar mig inte efter alla turer omkring slussen där de agerat på ett närmast odemokratiskt sätt . De har tex inte ställt upp på de möten där intresserade stadsbor ville ställa frågor till dem. De har sett till att inga möten har fått hållas tex i Stadsmuseum osv.
Den här storskaligheten får mig ibland att tänka på Hitlers arkitektdrömmar om Berlin.
Stockholm håller på att trasas sönder i innerstaden, det räcker ju med mordet på Klara!
 
Per Ankarsjö borde väljarna  rösta bort i nästa val. 

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Otäck slakt! Nolltolerans !


Arkiv


%d bloggare gillar detta: