Ska polisyrket bli ett skämt?

12 mars 2012 at 10:17

Poliser riskerar att bli ett skämt!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sankta-krav-for-att-bli-polis_6917059.svd

När jag slog på radion i morse och hörde nyheterna och nyheten om att ansökningen till att få polisutbildning även ska ges till ickesvenska medborgare så trodde jag att jag hört fel.
Dessutom sänks kraven till en nivå som ligger oerhört under övriga nordiska länders polisutbildning. Ingen test på sk läsförståelse ska genomföras osv.
Allt det här sammanlagt ger ju inte en bättre poliskår utan nu är det fritt fram för Kling och Klang!

Det kan inte hjälpas men jag får tankar på att man nu friar till Rosengårdsboende unga som inte klarat av skolan!
Allt det här är en sk björntjänst! (Bäst och förklara detta ord eftersom många unga idag tror att ordet björntjänst är något positivt. OBS Ordet betyder att man gör en människa en tjänst som egentligen är negativ för personen och leder fel.)

Har det blivit något fult att kräva att man ska ha klarat av det man ska i skolan? För att kunna sköta ett arbete så måste man ha kunskaper och polisens arbete kräver speciella kunskaper idag. Vi hörde här om dagen att polisers datorkunskaper är på tok för dåliga och att alla måste utbildas och detta är ju raka motsatsen till dagens besked.
För att kunna lära sig datorkunskap så krävs idag både kunskaper i engelska liksom läsförståelse.

Kravet på svenskt medborgarskap anser jag är ett måste i detta yrke eftersom allt annat ger totalt fel signaler.
Vill man av någon anledningen inte bli svensk medborgare så kommer man troligen inte heller att bo kvar i vårt land. Dessutom visar det att man är en intresserad medborgare som bryr sig om Sverige och det bör man som polis verkligen vara.
De senaste åren har så många underliga förslag kommit från olika myndigheter men jag undrar om inte det här förslaget tar priset? 

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Hånet som vapen! Döden kom tillslut!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: