Kvinnor är fångar under islam!

17 mars 2012 at 13:09 1 kommentar

LÖRDAG, MARS 17, 2012

Fånge i familjen!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/lordag-fange-i-familjen_6931205.svd

När jag läste denna artikel så kände jag återigen att jag har svårt att förstå hur en religion år 2012 fortfarande kan vara så förtryckande mot kvinnor. Mali är medlem i FN och ska stå för FN:s deklarationer för mänskliga rättigheter osv.
Myndigheterna i Mali har försökt få till stånd en modern lagstiftning som följer FN men har totalt misslyckats eftersom muslimerna har motsatt sig detta.
Följden är att flickor kan giftas bort mot sin vilja vid 16 års ålder.Preventivmedel är inte tillåtet så dessa unga kvinnor föder i rask takt 8-10 barn och mannen tar sig fler hustrur.

Jag lyssnade på morgonandakten för ett par dagar sedan och den leddes av en muslimsk kvinna som led av en obotlig sjukdom. Tack vare Gud så hade hon fått leva ytterligare några år till i strid mot vad hennes läkare hade sagt!
Sedan utbredde hon sina tankar om hur Gud har koll på alla människor och en fastslagen plan för hela våra liv!
Genom att lyssna på dessa ord så kom jag att begripa varför muslimer ofta godtar hemskheter .Gud har ju en plan!

Allt våld som utövas i Guds namn får ju på detta sätt sin förklaring. Hitlers agerande och mördande av judar och andra får ju också sin förklaring. Guds plan var sådan för Hitler.

Man behöver inte tänka själv längre utan utropar bara ”Gud är stor” , punkt slut.

Det som genomsyrar de flesta religioner är trots allt mannens makt över kvinnor. Det är män som nedtecknat både Bibel som Koran! Gamla förlegade regler som bara gynnar männen. Kvinnan tige i församlingen råder ju på större delen av jorden. Strafftänkandet genomsyrar båda dessa sk heliga böcker, den ena hemskheten efter den andra. Saudi-Arabien hugger huvudet av folk och i USA dödas fångar med gift! Alla pekar på sin heliga skrift och rättfärdigar sina handlingar med att de lyder Gud.

Sanningen är den att Gud vill inte varken mord eller krig men människorna har ju fått sin egen vilja att följa. Då råder männens makt och profithunger. Slå ihjäl har så länge historien funnits varit vägen till makten och härligheten.

Män har i alla tider tagit till vad som helst i sin jakt på pengar.Idag säljs kvinnor fortfarande som om de vore åsnor och utnyttjas på det grövsta sätt . Det är spåren från kvinnoföraktet i de heliga böckerna som som visar sig på allehanda sätt även i vårt moderna samhälle.
Vi måste göra upp med all vidskepelse som rinner ut ur dessa gamla läror, motsätta oss att vårt samhälle och de normer vi har förändras till medeltids- åsikter!Tyvärr ser vi från vissa svenska myndigheter ”förståelse” för halalslakt,omskärelse,niqab mfl otidsenliga saker!

När man granskar hela det muslimska bältet från Marocco till Bangladesh så finns det inte många länder som följer FN:s resolutioner. Kvinnors roll i dessa länder befinner sig ofta på medeltidens nivå. Revolutionerna i norra Afrika har nu uppvisat illavarslande tecken på att extrema muslimer flyttar fram sina positioner. I Egypten kräver muslimer att ingen undervisning får ske i engelska! Kvinnor döljer sitt hår mer nu än förut! Vidskepelsen vinner mark

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

Låt inte skåningar dominera invandrardebatten! Det gör ont!

1 kommentar

  • 1. Fredrika Bremer  |  17 mars 2012 kl. 22:27

    Bra skrivet, håller absolut med!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: