Fred till varje pris?

02 april 2012 at 9:43

”Men vi känner att vi är skyldiga att göra motstånd. Nato är världens största krigsorganisation och alltså världens största vansinne.” !

Demonstrationen var arrangerad av den belgiska organisationen Aktion för fred och en grupp som deltog var det svenska fredsnätverket Ofog. Protesten riktades mot Natos intervention i Afghanistan och Libyen och mot kärnvapen.
Unga människor har alltid reagerat mot olika saker men ibland kan det bli så fel. I det här fallet så ser de inte var fienden formerar sig mot den form av fritt samhälle vi lever i . De borde prova på att leva i tex Iran eller Saudiarabien med alla inskränkningar där finns. Den aktion de gjorde nere i Bryssel hade i många andra länder på jorden slutat med både döden och mycket långvariga straff.
De säger sig vara emot Natos medverkan i Afghanistan,  under talibanerna så hade de blivit skjutna på direkten.
Om vi skulle gå tillbaka till 1940, då fanns det också grupper av medborgare i både USA och England som absolut ville hålla sina länder borta från kampen mot nazismen. De ville ha fred.
Visst låter det tjusigt men verkligheten var både då och nu annorlunda mot de luftslott i rosa som fredsrörelsen försöker att få oss att tro på.
Utan NATO skulle inte Balkan se ut som det gör idag med fria stater . Nej , då hade Serbien fått bygga sitt Storserbien och förslavat de andra folken.
Tack vare Nato så kunde Libyens folk slå sig fria från Kadaffi.

Både Norges och Danmarks arbetarrörelser har efter kriget mot Hitler insett att de inte vill stå ensamma mer utan de valde att gå med i Nato. Ett klokt val som Sverige också skulle ha gjort 1948 i stället för att köra med smygvarianten Nato light!

När man är ung så vill man tro på något men de flesta brukar under årens lopp lära sig att se på  världen med annorlunda ögon, det tillhör att bli vuxen. Tro det eller ej men 99% av dessa ungdomar på bilden kommer i framtiden att ändra mening och kunna le åt det de trodde på när de var unga.
Det är inte fel att ändra mening, det är människans rättighet!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/svenska-aktivister-greps-i-bryssel

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Islamister? Nej tack! Fred?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: