Fred?

03 april 2012 at 9:31

 
 
 
 

TISDAG, APRIL 03, 2012

Fred i vår tid!

 
Ibland kan fromma förhoppningar vändas till sin motsats. Neville Chamberlains berömda uttalande efter besöket hos Hitler1938 visar ju hur galet det kan gå.http://sv.wikipedia.org/wiki/Neville_Chamberlain

 Under några år så hade Winston Churchill kallats för ”krigshetsare” för sitt motstånd mot den tyska nazismen. http://sv.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill
Historien har ju visat vem som hade rätt.
Fredsrörelsen i både USA och England trampade totalt fel i sitt synsätt på att inte bjuda nazismen motstånd.
I Mali så har det utspelats en fars med likheter med Chamberlain. En grupp militärer ansåg att den sittande regeringen inte gjorde tillräckligt motstånd mot de islamister som ville skapa en egen stat i norra Mali. Sagt och gjort, de startade en militärkupp som tog över makten.
Vad händer då? Jo, islamister ihop med återvändande Kadaffisoldater rycker åt sig makten i hela norra Mali och utropar islam som segrare.
Det första de genomför riktar sig naturligtvis mot kvinnorna. Slöja ska på och alla bilder på kvinnor utan slöja förbjuds osv. Resten kan vi ju tänka oss själv.

Fredsrörelser och militärer går i samma fälla allt medan fienden är välorganiserad och vet vad den vill!

Fred låter bäst i trubaturers visor, låt er inte luras av naiva fredsbudskap som i sin förlängning innebär ofrihet och förtryck!

Entry filed under: Uncategorized.

Fred till varje pris? En efterlysning!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: