Så här ska bra TV vara!

05 april 2012 at 16:12

 

Hackjournalister!

 
”Min sanning” sänds däremot utan någon textrad med annan information som samtidigt rullar undertill i rutan, utan en massa meningslösa klipp, utan reklamavbrott och utan en intervjuare som är mer intresserad av sig själv än den hon är satt att intervjua. Kristina Hedberg lyssnar på svaren. Mona Sahlin får tala till punkt, ja till och med en och annan pausering tillåts passera utan att reportern känner sig tvingad att slänga ut en fråga som visar hur duktigt hon läst på.
Det är vilsamt, informativt och mer givande än jag kan erinra mig någon annan intervju med Sahlin. Kanske något att fundera på för alla de journalister som tror att man får fram mest genom att avbryta så mycket som möjligt och bete sig allmänt oförskämt och överlägset.”http://www.dn.se/ledare/signerat/socialdemokraterna-nar-public-service-ar-som-det-ska

Hanne Kjöller slår verkligen huvudet på spiken i denna ledare. Det finns mornar när radions P1 och en del av dessa journalister låter mer som politiker som vill sätta dit motståndaren än som just journalist.
Det händer ibland att jag inte orkar att höra på deras utbrott och tirader där den intervjuade inte får en syl i vädret.
Kan överhuvudtaget inte förstå att man anslår blott tio minuter till dessa tillställningar. Det finns inte en chans att få ut något vettigt på denna korta tid.

När jag också såg och lyssnade på Kristina Hedbergs intervju med Mona Sahlin så var det med mycket stor tillfredställelse över hur hon skötte det hela. Jag njöt i fulla drag av det samtal som det blev .
Vaken och klar i ögonen på ett sätt som man sällan upplever i dagens tuffa mediavärld !
Detta första program borde användas på landets utbildningar för massmediafolk.

Till och med den lilla pausen i mitten av programmet satt så bra med alla samlade. Det är sällan man överhuvudtaget får se kamerafolket på detta sätt.
Underbart och klargörande.
Mona Sahlin har nog inte haft det lätt som partiledare för detta stora parti som det fortfarande är , många viljor men en partikultur som inte står långt efter den Sovjetiska på sin tid.
Det råder ett slags ”stalinism” i alla socialistiska partier. Ve den som avviker från den godkända linjen!
Ett tag när SAP satt i ständig regeringsställning så var det också så att för att komma in i vissa yrken tex dåvarande Arbetsförmedlingen ,försäkringskassan  osv så krävdes partibok.
I facket var det så gott som en omöjlighet att komma till en ledande position om du inte hade rätt partibok.

En sådan socialdemokrati vill inte jag ha tillbaka . Lyd Monas råd och lyssna bättre på folk utanför partiet!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

En efterlysning! Svenska kyrkan gör dåliga affärer!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: