Svenska kyrkan gör dåliga affärer!

06 april 2012 at 12:15

 

När svenska kyrkan gick vilse i Afrika!

 

Frilansjournalisten Henrik Brandao Jönsson har i tidskriften Filter (nr 25) åstadkommit ett avslöjande reportage från Mocambique som borde rendera ett stort pris.Man kunde önska att fler inom massmedia kunde satsa på denna form av insyn i vad som händer med sk bistånd.

I det här fallet var det svenska kyrkan genom Västerås stift och norska kyrkan som gick in med pengar till ett stort skogsprojekt. SIDA fanns med från början men drog sig ur när de inte drog jämt med chefen för projektet.
Jägmästaren Åsa Tham var den som drog i alla tåtar men som alla nykolonisatörer så drog hon på sig befolkningens vrede med sitt palats till hus och en lön på 100.000 i månaden plus allt annat fritt.
Naturligtvis mutor till vissa hövdingar och en mängd med småmutor till lämpliga personer.
Men som det mesta så kommer hon till vägs ände och får sparken.

Filters reportage är mycket ingående och ger en tydlig bild av hur det inte får gå till. Vill man lära sig något om nutiden så bör man läsa Filters angelägna reportage.

En fråga man kan ställa sig är varför svenska kyrkan inte tvingades av Göran Perssons regering att avyttra alla sina skogar i vårt land när kyrka och stat gick skilda vägar?
Kyrkan säger sig inte ha råd att reparera förfallna kyrkor men med skogspengarna så hade det inte varit några problem.
 Kyrkan har råd med stora felaktiga satsningar i tex Mocambique så deras ekonomiska problem här hemma är ren skär bluff!
Jag är medlem i svenska kyrkan och anser att dessa affärer skadar kyrkan och mina pengar ska inte gå till sådana ändamål.

Köp och läs Filter och bli rik på kunskap!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Så här ska bra TV vara! Upprop


Arkiv


%d bloggare gillar detta: