Unga arbetslösa!

12 april 2012 at 9:07

Näringslivet till attack på regeringen!

 

I dagens Svd så går Kenneth Bengtsson från näringslivet hårt ut mot regeringen och i  synnerhet mot arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. Bengtsson anser att Engström skyller sina misslyckanden när det gäller ungdomsarbetslösheten på näringslivet.
Bengtsson är alltså Svenskt Näringslivs ordförande och pekar på att inget har hänt med de svåra siffrorna under åtta års regeringsinnehav.
OK, man har sänkt arbetsgivaravgiften för unga men detta har inte betytt särskilt mycket utan nivån på de arbetslösa står sig. Nu visar många redovisade siffror rent felaktiga tal i och med att man beräknar så underligt. Från 15 år och upp till 25. Vilka femtonåringar tänker de på när de räknas in i dessa höga siffror, de flesta går ju i skolan fortfarande idag till skillnad mot för 60 år sedan?
Det rätta talet i Sverige är ca 70.000 unga och det är en betydligt mindre siffra än vad som brukar redovisas.

Det är dags för våra myndigheter och politiker att börja inse att många av de arbetslösa unga är just de som inte har fullföljt sin skolgång eller har gått ut med mycket usla betyg. De har svårt i dagens samhälle att komma in på en arbetsmarknad där det krävs kunskaper.
Många invandrare har mycket usel skolgång bakom sig och talar vårt språk dåligt så deras chanser är naturligtvis ännu sämre.

Ingångslönerna diskuteras mycket men de enda erfarenheter som finns är ju från andra länder där de är lägre än Sveriges. Vad man kan se i dessa länder ar ofta att fler ungdomar har arbete.
Om det nu skulle vara en framkomlig väg så borde man åtminstone kunna prova denna väg. Att ha ett arbete att gå till betyder mycket för en ung människa och i de flesta fall är det även en väg in i arbetslivet med bättre lön.
Nu har politiken låst sig och allt för många har satt sig ner och vägrar att ens diskutera frågan allt medan ungdomsarbetslösheten inte förändras!

Riksdagen och kommunerna måste börja inse att de har ett ansvar som måste börja mycket tidigt i barn och ungdomars liv. Skolan måste bli bättre och det skall vara närmast tabu att släppa ut elever utan kunskaper.
Ska vi ta hit folk från andra andra länder så måste vi också ta hand om dem bättre än vad som skett.
Inom denna grupp finns det många som har ytterst små chanser att komma in i samhället och få arbete.
Varför man inte under alla dessa år har insett att den förda politiken är felaktig kan man fråga sig.
När frågan ställs till diskussion så undviker de flesta denna fråga. Det finns ju ingen mening i att försöka dölja detta eländiga som drabbar så många.

I riksdagen med så många ledamöter så är det tyvärr allt för få som har arbetslivserfarenhet under någon längre period.  Hade fler haft samma bakgrund som den nya socialdemokratiska ordföranden Stefan  Löfven så hade chansen till en bättre politik måhända funnits!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Teaterrevolutionärer i Göteborg Äntligen!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: