Kapitalismens dödgrävare eller?

15 april 2012 at 11:05

Världsherraväldet!

 
På 70-80 talet myntades ordet världsherravälde inom den maoistiska vänstern. Kortfattat menade man att kampen om makten i världen fördes mellan Sovjetunionen och USA. Sveriges kommunistiska parti ansåg att Sovjet var den makt som strävade och säkerligen skulle vinna denna kamp och som var en mycket farlig statsmakt för Sverige och världen!
Detta medförde att man pläderade för ett starkt svenskt försvar och på detta sätt ställde sig på gamla högerns sida som alltid hade varit försvarsvänliga.

Jag ska inte gå djupare in på den svenska maoismen men kan bara konstatera att Kina  så att säga lurade skjortan av sina vänner . Samtidigt kan man konstatera att de flesta kapitalistiska länder med USA i spetsen blev grundlurade pga sin snikenhet.

Kina är det land idag som har världsherraväldet i sin hand. Jag ska inte utveckla dessa tankar och bevis utan låter Svenska Dagbladets prisbelönta ekonomijournalist Jonas Fröberg få berätta för dig hur det ligger till.
Läs och njut av hans sakliga berättelse om Kina , landet som steg upp till makten och som har lagt hela världsekonomin att styras från Peking.
http://www.svd.se/naringsliv/sondag-kina-kopplar-greppet-och-varlden-blundar_7005081.svd

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kim the King! Fy skäms!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: