Vad bör göras?

22 april 2012 at 12:03

Bristvara!

 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5075894

2657 ungdomar kom till vårt land som sk ensamma ”flyktingbarn”, en stor siffra som inget annat land i Europa kan ”stoltsera” med!
Jag förstår dessa ungdomar på alla punkter, i deras kläder skulle jag göra precis likadant. Här i Sverige får de ett annat liv än tex i Afghanistan. De unga kan kanske inte tänka sig ett fortsatt liv med religiöst förtryck och ser då alla möjligheter här i Sverige .
Tyvärr så vet de ej att vi inte kan ta hand om dem på bästa sätt, det är mycket svårt med boendet tex. Nu vill minister Billström tvinga kommunerna att ta hand om dem. Hittills har kommuner haft rätten att säga nej.

Samtidigt som nyheterna förmedlar dessa uppgifter så kommer samtidigt nödrop från kvinnojourerna att det fattas över 1300 platser för misshandlade kvinnor. Det finns inga lägenheter att få tag på  till ett värdigt boende för dessa  kvinnor som ofta har barn dessutom.

Där står Sverige med problem återigen. Vad man än gör så blir det fel inför opinionen, vem och vilken grupp ska man satsa på?

Båda grupperna kanske riskerar livet om de inte får hjälp men Sverige verkar ha nått i botten nu på många punkter. Det råder stor brist på bostäder på alla stora orter och man bygger så mycket som det går. Vad än belackare säger om byggnationen så är ett faktum detta att det inte finns utbildad arbetskraft till att bygga mer.

Någonstans  måste politiker våga att sätta ner foten och borde ha gjort detta för länge sedan.

 Anhöriginvandring låter humant och bra och alla tycker synd om familjer vars farmor eller morfar inte får komma hit och få eget boende och pension. Hade vi bara haft ett Sverige utan svårigheter så hade det väl inte heller varit ett problem men nu måste man välja
.
Ska man  satsa på de unga som kommer hit från olika krig de inte orkar vara en del av längre eller ska man satsa på anhöriginvandring?
Eller ska man satsa på de boende i landet som har råkat in i mycket svåra förhållanden med misshandel och dödshot?

Jag är precis som alla andra , jag vill ju hjälpa alla men inser att ibland kommer man till vägs ände.

Orsaken till allt elände är ju egentligen den springande punkten men vi kunde ju ta krafttag mot männen som misshandlar och hotar i vårt land till att börja med.Mycket skulle var vunnet om man fick ner detta höga tal av misshandel i hemmet.
Amen!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Avlyssnat! Känsliga människor!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: