Snedbalans i journalistkåren!

29 april 2012 at 20:59

 

Märklig snedbalans bland journalistkåren!

 
http://svt.se/2.22620/1.2787431

Jag minns en undersökning som gjordes för ca 40 år sedan, då var flertalet av Sveriges journalister ”vänster” av något slag. Idag har det kantrat över till MP, ca 41 % sympatiserar med detta parti.
Visst avspeglar detta sig i både press,radio och tv. ”Politiskt korrekta” artiklar brukar vi då och då höra från missnöjda nyhetskonsumenter.
De bästa journalisterna är enligt mig de som inte uppvisar partipolitiska sympatier  överhuvudtaget. ”Dynggrävande” murvlar är de som har något att komma med alltså skribenter som inte är rädda för att bli skitiga på händerna.
Låt ledarsidorna sköta politiken så som det är på Svenska Dagbladet, deras journalister sköter grävandet efter nyheter och vi har sett avslöjanden om både opposition och regering under en längre tid.
Gamle moderatledaren Ulf Adelsohn blev ju så f-b på tidningen för ett par år sedan så han sa upp sin prenumeration. Ett mycket gott betyg åt tidningen som nu vunnit mängder med priser världen över!

Tyvärr  är det allt för många som inte inser att våra tidningar och övriga nyhetsmedia skulle må bättre av en journalistkår som inte binder upp sig till partier så som denna undersökning visar!

Omedveten självcensur i känsliga frågor kan man ju ana sig till ibland och då kan mullvadsarbetet från yttergrupper i politiken  hjälpa dem till röster i val.
Om folk inte får  kunskap genom massmedia så är det illa och kan bidra till obehagliga effekter, se bara på Malmös senaste val!
All skit måste upp på bordet då som först kan man kanske göra något . Jag kan bara ta ett exempel och det är Uppdrag gransknings avslöjanden från Rosengård att de boende i vissa hus hade fullt med ohyra och ingen hade gjort något åt det hela.
De tvingades att bo i lägenheter i så dåligt skick så man trodde det var i slummen i Sydamerika.
Då som först blev det fart på stadens politiker och då inser man vad oberoende journalister är till för!

Samma sak med mutskandalen i Göteborg! Ibland kan man tro att inga andra journalister  utövar sitt yrke så som de borde göra! Uppdrag gransknings anställda är för mig mycket hedervärda!
Nej, partigängande journalister vill inte stöta sig med olika makthavare och tiger still även när de får reda på skandaler!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Holger Hernefors fyller 99 år! Svineri i våra parker!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: