Den tragiska historien om Raul Wallenberg!

09 maj 2012 at 20:50

 
 
 

onsdag, maj 09, 2012

Ny bok om Raul Wallenberg

 

”Det står ett rum här och väntar på dig …”

 

– Berättelsen om Raoul Wallenberg

av Ingrid Carlberg 

 

”Olof Lagercrantz, en annan tidigare DN-chefredaktör, hävdade så sent som 1986 groteskt nog att Wallenberg var ofrivilligt offer för en kult, som syftade till att angripa Sovjetunionen:
”År efter år fortsätter heroiseringen av denne man, uppkallas gator efter honom, reser man statyer över honom, överräcker man till hans skugga städernas nycklar. Är det för att hålla minnet av förintelsen levande? Visst inte! Det hela har till enda syfte att hålla rysshatet vid liv. Historien är full av hjältar. Fanns det ingen som försökte hindra bombandet av Dresden eller Hiroshima? Låt honom eller henne träda fram” (Intervju i tidskriften Tiden 1986:3).”

Det här kunde publiceras i Tiden, socialdemokraternas tidskrift !

 Olof Lagercrantz var chefredaktör för Sveriges största morgontidning   innan dess var han kulturchef.(1951-1975)

Ingrid Carlberg  har lusläst protokoll och grävt i arkiven men hon har inte fått se förhörsprotokollen från fängelset i Moskva där Wallenberg  mördades! Myndigheterna i Ryssland anför att det finns andra personer nämda i dessa protokoll som skulle bli ”ledsna” om de lät henne läsa dem!

Carlberg konstaterar också liksom många andra skribenter tidigare att den socialdemokratiska regeringen och framförallt utrikesminister Östen Undén inte visade något större intresse att få ut Wallenberg  från fångenskapen i Sovjet.
I hela den här historien finns något sjukt och Lagercrantz åsikter kanske speglar vad många inom den socialistiska sfären ansåg?

I Sverige finns fortfarande acceptans över kommunismen trots alla massmord och terror. Man är fortfarande en hedervärd medborgare till skillnad mot om man var nazist !
Ett land och ett system som utrotar sina medborgare där bara tillvägagångssättet skiljer  dem åt är moraliskt samma banditer!

Personer som försvarar detta är ju inte heller hedervärda, de hyllar principen att en regim får mörda sina medborgare.
 Kunde landets största sk liberala tidnings chefredaktör hysa kommunistiska åsikter av sämsta sort så blir nog också många medborgare mottagliga för usla åsikter. Läs här ett urval av Lagercrantz:
http://sv.wikiquote.org/wiki/Olof_Lagercrantz 

Jag liksom många andra undrar fortfarande varför den svenska regeringen var så undfallande mot Moskva? Vad var Östen Undéns motiv?

Det är alldeles utmärkt att Carlbergs bok kommer nu , det har länge behövts en omfattande berättelse om Raul Wallenberg och hans gärning.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Grekland lider! SJ har monopol fortfarande i praktiken!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: