Lärorik radio!

16 maj 2012 at 10:18

Lärorikt att lyssna på radion!

 

Tidigt i morse på P3-P4 så sändes en intervju som Cecilia Uddén gjorde med ett par kvinnor i Egyptens  parlament. Intervjun med en företrädare för det islamistiska Brödraskapet gav klara besked på två punkter. De kommer att kräva att lagstiftningen mot könsstympning tas bort, likaså vill de sänka äktenskapsåldern för kvinnor till 16 år.

När Uddén försökte diskutera könsstympningen med denna företrädare så sa kvinnan ifrån, hon ville ej diskutera  detta.

Den andra kvinnan var invald av socialdemokraterna och hon var mycket ledsen över att Brödraskapet har ställt dessa hemska krav.
Det är bara att instämma, islamisterna är en pest för samhället allra helst där de har mycket inflytande.
Utvecklingen i Egypten är inte något att hurra för och tar sig vägar tack vare okunskap och vidskepelse bland de fattiga som är långt ifrån frihet och demokrati.

Nästa nyttiga avsnitt i radion var ett inlägg om att Sveriges trä och snickeri får brist på kunnig personal. Gymnasiets kurser i trä är bara halvbesatta med elever trots att denna utbildning ger arbete till 100 %!
Vi har en sk ungdomsarbetslöshet som är alldeles för hög men när man hör sådant här så undrar man ju också vad för linjer de unga idag går på?
Studerar  de till yrken där inga jobb finns att få?

Oppositionen kräver mer byggnation men om det inte finns utbildad personal så kan det ju aldrig fungera, det kanske borde vara dags att intressera sig för hur man ska få ungdomar att studera det som ger arbete!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Klasshat? Kvinnoförtryck inom islam!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: