Vi betalar inte!

26 maj 2012 at 11:36

 
 
 

lördag, maj 26, 2012

Grekland och EU-krisen!

 

http://www.dn.se/ledare/kolumner/den-overspacklade-sprickan

Richard Swartz ger ett lite annorlunda perspektiv än vad tidningar och politiker i allmänhet ger.
En sak är säker , Grekland beviljades medlemskap under premisser som var falska. Båda de stora partierna till höger och vänster uppgav totalt felaktiga uppgifter i en mängd viktiga frågor bla. om Greklands budget.
EU måste dessutom ha slarvat i sin iver att utvidga Unionen, de kan knappast ha granskat Grekland under lupp.

När Swartz varnar för populismen så kommer jag att tänka på Dario Foo och hans pjäs :”Vi betalar inte”! Exakt så säger hela den samlade vänstern i Grekland och får naturligtvis medhåll av vänstern i vårt land!
Nationalisterna säger samma sak och i hela världshistorien har dessa politiska ytterkanter alltid hamnat på samma sida när det gäller!

Om inte detta är populism så vet jag inte vad det annars är! Ett folk som inga pengar har går ofta politiskt en enkel väg och lyssnar på demagoger. Tysklands folk lyssnade på Hitler och hans löften med känt resultat.
Vem och vilka Greklands folk slutgiltigt ska lyssna på återstår att se!

Om inte Grekland får bukt med all korruption och får ett fungerande skattesystem samt inser att skulder måste betalas på något sätt då ser det dystert ut. EU måste försöka ro båten i land på något sätt , visst kan man ”kasta” ut dem ur EU men det är en farlig väg att gå.

EU har ett ansvar eftersom man tog in Grekland i EU och kanske inte seriöst undersökte landets förutsättningar att klara av att bli en del i denna Union.

Kommunisterna i Grekland bidrar genom att underblåsa allehanda strejker  till landets ekonomiska förfall. Turister kommer att svika Grekland om inte landets båtar och tåg går när de ska!
Ett Grekland utanför EU riskerar att bli en diktatur! 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Skrivbordsmördare? Är MP det nya överklasspartiet?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: