Är Zlatan svensk?

07 juni 2012 at 23:12

När är man svensk?

 
För inte så länge sedan bodde det ca 600.000 människor i det land som vi idag kallar för Sverige. (1000-talet)
Hälften av dessa var mer eller mindre slavar som bortförts från Baltikum, Polen, Ryssland osv.
Går vi fram till 1500-talet så var tex över halva befolkningen i Malmö från Tyskland och talade tyska. Samma sak på Gotland och Stockholm. Stor finsk befolkning har vi sedan tidernas  begynnelse alltid haft . För övrigt var alla boende i Finland svenskar under 600 år, det är ju bara 200 år sedan detta bröts genom Rysslands erövring av östra delen av Sverige.

Under 1600-1700 -talet så kom det smeder från Belgien och Holland och tillförde Sverige stora kunskaper om smide och smältning av stål o järn. Sverige blev ett tämligt rikt land vissa tider pga av dessa kunskaper.

Romer har bott i Sverige i 500 år och detta uppmärksammades på vår nationaldag då deras förening fick en flagga ur kungens hand!

En bekant till mig ställde frågan om Zlatan var svensk! Visst fasiken är han det annars hade han inte spelat i vårt landslag. Alla som är svenska medborgare är svenskar på samma sätt som alla boende i USA med medborgarskap är vad vi lite slarvigt ibland säger amerikanare!
Sen kan man ju alltid spåna efter sitt ursprung osv, släktforskning är ju bland det populäraste vi håller på med.

Idag finns det ju många grenar att söka för väldigt många. En del har ju pappa eller mamma från andra länder så släkten kan finnas lite överallt på vårt jordklot. Även jag har massor med släkt i tex USA, faktiskt fler där än här hemma!
Alla människor har rött blod i sina ådror och det ser likadant ut! Vi kan utan vidare blanda oss med vem som helst från hela världen och få barn tillsammans.
För mig är ett barn lika kärt att se var det än kommer från eller hur det än ser ut på utsidan!

För mig är rasister snåla människor som har hamnat fel med sina åsikter. Hitler talade skit om svarta men fick se sina arier slagna av svarta idrottsmän i olympiaden 1936.
På våra idrottsarenor idag utspelas samma sak, de svarta är ofta i löpgrenar oerhört överlägsna och fantastiska att se hur de seglar fram.
Jag har alltid älskat svart musik alá jazz och hade på min vägg som tonåring stora bilder av tex Louis Armstrong, Charlie Parker, Miles Davis, Dizzy Gillespie!

När man älskar dessa så finns inget utrymme för rasism!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Orätt av Sverige! De reaktionära muslimerna vinner mark!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: