Windows 8 lanceras snart!

10 juni 2012 at 15:46

Windows 8 lanceras snart!

http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/nya-windows-8-ar-ett-vagspel

Dagens nyheters skribent var inte alls imponerad av att få testa Windows 8.
Rörigt var omdömet! När jag ser skärmen på bilden ovan så håller jag med!
Jag kan inte förstå att de lägger allting på detta sätt.
Du ska  ska nu få se en bild på hur Ubuntu kan se ut.

Bilden på skärmen är min egen men det finns även bilder med från Ubuntu  om man nu föredrar dessa. Apparna finns på vänster sida och man kan lätt lägga till eller ta bort de som man inte anser sig behöva dagligen.
Längst upp till vänster finns appen där man får fram samtliga program som finns på datorn och då ser den mer ut som Windows 8 men bara tillfälligt!

När det gäller Ubuntu av senaste modellen 12.04 så kan man också få helt andra skrivbord tex Kubuntu med KDE som modell, den påminner mer om en traditionell dator alá lite äldre modell. De som är vana vid Windows tidigare modellen finner sig väl tillrätta med Kubuntu.
Gnome 3 finns också som alternativ om man vill och den är tekniskt sätt avancerad och bygger på ett snabbt grafikkort. Snygg och användarvänlig!

I alla dessa versioner av Ubuntu så finns det en app där man kommer åt över 25.000 olika program gratis. Det är bara att välja och vraka vad man vill ha.
Operativsystemet Ubuntu bygger på Linux och i botten finns mycket från ett annat Linuxsystem vid namn Debian. Alla dessa system är helt gratis och tas ner från internet till antingen cd -dvd eller USB-minne.

Windows 8 kommer troligen att kosta ca 3000 kronor och vad en update från win7 kommer att kosta har inte Microsoft sagt något om än.

Ubuntu = GRATIS   Windows 8 = 3000 kronor!
Ubuntus alla program = Gratis    Win 8 tilläggsprogram= PENGAR!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

De reaktionära muslimerna vinner mark! Appar på Spotify


Arkiv


%d bloggare gillar detta: