Malmö och socialtjänsten!

13 juni 2012 at 9:14

Bild

 

Ytterligare en puzzelbit om Malmö!
Socialstyrelsen övervakar Sveriges kommuner och idag i förbifarten så sa en kvinna från verket i radions P1 att Malmö skiljer ut sig från andra städer på en punkt.
Frågan gällde hur städernas socialtjänst följer upp tex ärenden där barn finns med i familjer med hotbild.
I Stockholm ligger socialtjänsten på ca 70 % uppföljning medan Malmös socialtjänst ligger på ca 10 %!
Malmö ligger därmed i botten av Sveriges kommuner.
Det kan gälla liv eller död enligt socialstyrelsen och hänvisar till fallet i Umeå där en pappa mördade sin lilla son med massor med knivhugg. Kvinnan i familjen hade vid ett flertal tillfällen kontaktat socialtjänsten men de brast just genom att inte följa upp fallet så som lagen föreskriver.

När det gäller Malmö så finns det många puzzelbitar att lägga men som inte har beaktats pga politiskt fattade beslut med skygglappar påsatta.
Förnekelse av problem är ingen god grund för att få en förändring till det bättre.

Min erfarenhet från arbetet inom socialtjänsten i staden var att allt för mycket tid måste läggas ner på rent kamerala tjänster. Utbetalning av pengar, nya ansökningar och behandling av dessa, ansökningar om allt från tv till tandvård osv. Malmö är ju en stad med oerhört många som lever på bidrag och då finns inte tid kvar till att sköta det arbete som socionomer är utbildade till, dvs. kontakter med utsatta människor!

Hela det ekonomiska komplexet skulle lyftas bort som en kommunal angelägenhet, staten borde ta över. Alla med bidrag är ju utan arbete så lämpligt vore om AF tog över hela frågan.
Staten skulle dessutom återföra de kommunala skolorna under sin hatt för då skulle kommunerna lösgöra mycket pengar som skulle kunna användas på ett för kommunerna bättre sätt , tex till de utsatta familjerna!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5148602

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Vem är egentligen rasist? Flytta dit jobben finns!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: