Flytta dit jobben finns!

14 juni 2012 at 9:00

 

Lediga arbeten!

 
I Norrbotten finns 16.000 lediga arbeten anmälda på arbetsförmedlingen. Främst inom skogen och den expanderande gruvnäringen. Bra betalda arbeten dessutom , mycket hög lön i jämförelse med städjobb och annat inom servicenäringen.
Historiskt har samhällen som Kiruna och Boliden byggts upp genom att människor flyttat dit när gruvor öppnades. Kringnäringar föds i mängder när sådana ödebyar började byggas upp, folk behöver klippa sig osv.
Jag är själv född just i Boliden dit mina föräldrar flyttade på trettiotalet när min far blev arbetslös.

När nu Folkpartiet kommer med förslag hur man ska lösa livet för de som invandrar till Sverige så möts deras förslag av fy och usch av framförallt  individer i olika partier med egen invandrarbakgrund.
Svt intervjuade också människor i Södertälje om de kunde tänka sig att flytta dit jobben finns. De var lika negativa som politikerna med invandrarbakgrund och sa det gamla vanliga att man vill bo där kusinen och andra släktingar bor.
Att man samtidigt begär att övriga som arbetar ska försörja de arbetslösa kanske livet ut är ingenting någon reflekterar över.  Se bara på hur Malmös skattebetalare år ut och år in försörjer tiotusentals med socialbidragstagare i staden, människor utan hopp om att komma in på arbetsmarknaden.
Läs själv FP:s förslag här:http://www.folkpartiet.se/Jan-Bjorklund/Nyhetsbrev/?nid=194150  

Mina föräldrar liksom merparten av de som befolkade Boliden kom söderifrån och fick lämna all släkt och vänner för att kunna trygga sin framtid liksom Sveriges framtid.
Det var på detta sätt som vårt land byggdes upp på oerhört många orter och Sverige fick ett välstånd för sina medborgare.

Det är väl inte för mycket begärt att de som nu kommer till vårt land från nöden i sina länder också gör sitt för att bidra till sin försörjning samt Sveriges väl och ve?

Passa på och läs dessa synpunkter från Svd också: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fps-kritiker-struntar-i-problemet_7276089.svd

Om du vill läsa en socialdemokratiskt färgad syn så läs här :
http://www.folkbladet.se/opinion/ledare/default.aspx?articleid=6059219

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Malmö och socialtjänsten! Jag testar Windows 8!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: