Våldtäkten på våra städer!

17 juli 2012 at 11:34


När Domus kom till stan eller som sanningen är , skövling!

 
http://www.svt.se/2.174787/1.2820449/nar_domus_kom_till_stan
Anders Wahlgrens dokumentärer är så bra att man sitter där i sin soffa och förundras över att man har varit med om det han skildrar.
Sveriges städers kärna nedmonterades av varuhusmaffian och i synnerhet socialdemokratin i allt för många städer där de hade makten.
När det gäller Malmö så finns det en utmärkt bok att läsa om hur just kapitalet och socialdemokratin agerade.( Hegemonins decennier av Peter Billig och Mikael Stigendal)

Dokumentären av Wahlgren visade hur framförallt COOP köper in stora kvarter i alla städer, sedan börjar rivningen av dessa ofta fina stadskärnor av gamla hus. Upp kommer som svampar ur jorden varuhus och bilparkeringshus, det ena fulare än det andra.
Samarbetet mellan städernas politiker och byggherrarna löper på utan hänsyn till varken miljö eller folkviljan.
Under en period på ca 15 år med början vid ca 1960 förstörs Sveriges städer sakta men säkert.
När man väl byggt klart så fungerar dessa varuhus under kort tid , sedan läggs de ner därför att då kommer samma byggherrar och politiker på att varuhusen ska ligga utanför städerna.
Bilismen och kunderna ska styras om till att åka långa vägar med sina bilar för att handla ”billigt”!
Den största bluffen genomförs och ingen räknar med att bilen kostar, vägarna kostar, olyckorna kostar stora pengar. Mjölkpaketet kostar betydligt mer att handla mot förut med alla kringkostnader inräknade.
Nu sitter vi där med söndertrasade stadskärnor som ger sår i våra själar utan att vi ens förstår detta. Vi märker hur våra sinnen tycker om att åka till andra länder där de gamla stadskärnorna finns kvar.
Att gå och njuta i tex Lübeck eller Krakow är en välsignelse för själen.
Undersökningar av myndigheterna i Holland har påvisat att vår psykiska hälsa är beroende av miljön omkring oss vad gäller tex bostäder, stadsbebyggelse osv. I Amsterdam rev man stora fula kvarter som de byggt på 60-talet i all hast på ungefär samma sätt som Sverige byggde det sk miljonprogrammet också på sextiotalet.
När man inte tänker igenom ordentligt och ger sig tid att lyssna på medborgarna går det fel så som Wahlgrens film visar. De som drömmer om en socialdemokrati från förr borde ta sig en titt på denna dokumentärfilm och tänka efter lite mer. Allt var inte bra förr i tiden!

Dessvärre får vi än idag dras med dessa galna byggnationer inne i våra städer som förfular vår miljö.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Sten Nordin och hans vattenvärld! Går du på ”soss”?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: