Rökning!

26 juli 2012 at 10:56 1 kommentar

 

Rökt ledare i Svd!

 

Har du stått på en utomhuskonsert inträngd bland rökare någon gång? Då vet du att du inte har en chans att få din röst hörd. Ingen fimpar för din skull!
Vi som gillar att äta på krogen eller att fika får också finna oss i att sitta inne eftersom alla rökare sitter utomhus och åtminstone jag vill inte ha deras aska  och rök i mitt käk.
Samma sak utspelar sig på alla perronger där det alltid dyker upp rökare bredvid mig osv.
Nu vill myndigheterna skärpa lagen om rökning utomhus  och då tycker jag att de också ska ta med balkongrökningen. Det är vidrigt att sitta på sin balkong och en rökare sätter sig på balkongen bredvid, då är det bara att gå in och stänga sin dörr.
I det här sammanhanget tycker jag att lagen om nedskräpning skall skärpas till att också infatta fimpar. Det ser så fruktansvärt äckligt ut med alla fimpar och tomma paket överallt i vårt samhälle, rökare i allmänhet  är stora svin som sprider sin skit vida omkring sig.

Ledarskribenten i Svd har synpunkter på det här , läs här:http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/folkhalsoinstitutets-roksignaler-framkallar-andnod_7372950.svd
Johan Eriksson tror att man ska kunna vädja till rökare att fimpa om man störs, i bästa fall får man ett ”dra åt helvete” i sämsta fall utbryter slagsmål. Jag tänker då inte utsätta mig för denna fara att få på käften vilket är vanligt idag om man säger något till tex tonåringar!

Eriksson uttrycker den gamla högerns ”frihetstanke” som i de flesta fall inte fungerar . Jag minns fortfarande Svd:s ledare om cykelhjälm där man snackade lyriskt om ”att få känna luftdraget i håret i nedförsbacken” UTAN hjälm.
Det är bara barn som ska ha hjälm slog man fast precis som om en 70-årings huvud skulle klara en smäll bättre.

Politisk feghet stavas en sådan inställning i mitt huvud

Entry filed under: Uncategorized.

Den sanna kärleken! Stasi och vänstern!

1 kommentar

 • 1. Bo Heöögren  |  26 juli 2012 kl. 14:42

  Debatten om tobaksbruket behöver nyanseras i alla delar. Framför allt behöver orsaken till problemet klarläggas.
  Orsaken till problemet är nikotinberoendet som fjättrar rökare/snusare vid tobaksbruket mot deras eget förnuft och deras egen vilja. Orsaken är också att det finns ekonomiska intressen i att rökare/snusare fortsätter att vara tobaksbranschens kunder.
  Tobaksbranschens hela affärsidé är nämligen att rekrytera barn och ungdom in i nikotinberoende för att på sätt få livslångt trogna kunder.
  Det just denna manipulation, som har pågått i decennier, medan debatten om tobaksbruket har manövrerats över till en konflikt mellan rökare och icke-rökare med helt vilseledande jämförelser om vad som är värre och värst vad gäller andra hälso- och miljöproblemet visavi tobaksbruket.
  Rökare/snusare är de första och största offren för tobakens skadeverkningar och debatten behöver nu fokuseras mot vem och vilka som har ansvar för dessa skadeverkningar.

  Bo Hellgren 073-7636639
  Nätverket Rökare mot Tobak
  Stockholm
  Sandfjärdsgatan 108
  120 56 Årsta


Arkiv


%d bloggare gillar detta: