Stasi och vänstern!

27 juli 2012 at 10:32

Stasi och vänstern?

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/inte-bara-stasiprasten-arbetade-for-diktaturen_7376008.svd

Jag var med i VPK från 1965 fram till 1972 då jag plus 7 andra ”kamrater” uteslöts. Samtidigt var jag medlem i VUF som var vpk:s ungdomsförbund. (Vänsterns ungdomsförbund)
Det rådde under de sista åren av detta ungdomsförbunds levnad frostiga förbindelser genom att de unga inte kunde acceptera moderpartiets förbindelser med Sovjetblocket. När Sovjet med vasaller gick in i Tjeckoslovakien demonstrerade VUF mot detta övergrepp och tvingade CH Hermansson till att i ord ta avstånd. Nu var tyvärr huvuddelen av vpk:s medlemmar inte överens med sin partiledare och lyckades på kort tid efter ockupationen återgå till sin forna sovjetpolitik. Då förlorade man också sitt ungdomsförbund!
Min tid som var kvar inom moderpartiet präglades hela tiden av motsättningar eftersom jag fortsatte mitt agerande mot Sovjet och östpolitiken. Hela tiden var jag dessutom medlem och aktivist i FNL-grupperna och sanningen var ju den att Vpk aldrig såg positivt på detta. Ofta fick man höra att DFFG var ”styrt” av kfml osv.
Då skulle man inte vara med , man såg hellre till detta rätt så oväsentliga och inte till vad DFFG stod för rent praktiskt. Hjälpen till Vietnams folk  tyckte de att man kunde driva med hjälp av lotterier istället.

VPK:s partiskola låg nere i DDR, alltså östtyskland och det säger ju allt om hur man såg på socialismen. Hur många partimedlemmar som samtidigt var agenter för  STASI kan man bara gissa, troligtvis var det åtskilliga likt prästen uppe i Norrland.
En och annan fanns säkert inom kfml-skp också. Vi hade en kille i Eskilstuna vars föräldrar var flyktingar från DDR, han blev tidigt medlem i Fnl-gruppen och även kfml-skp. Hans ursprung borde ha väckt misstänksamhet men jag hörde aldrig någon som ens tänkte den tanken att han skulle  vara Stasi-agent.
Vet bara att han då och då ”försvann” från vissa partiuppdrag utan anledning.
Efter avslutad karriär inom vänstern så blev han ekonom för ett storbolag och idag bor han i London och sysslar med aktier och andra penningaffärer.

Vänsterpartiet var trogna Sovjetblocket fram till deras död, då som först försökte man sig på konststycket att ta avstånd från dem. Heroiskt!

För mig kommer de alltid att vara det gamla ”vpk” som aldrig på ett hederligt sätt gjorde upp med öststatssocialismen! Deras ”socialism” är exakt samma som den de alltid pläderat för. Stasisocialism, oj jag skrev fel , det ska vara statssocialism!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

Rökning! Fattiga i Malmö!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: