Trist med sekterister!

30 juli 2012 at 21:51

Historien upprepar sig!

På sextiotalets slut så var de förenade FNL-grupperna mycket starka i sitt solidaritetsarbete för Vitnams folk. I Eskilstuna där jag var med så ställde FPU och Kyrkans ungdom upp och delade flygblad under vårens och hösten Vietnamveckor. Andra människor från miljörörelse och nykterhetsrörelser fanns med i de demonstrationer som hölls.
Men i början på sjuttiotalet så kom det fram grupper som ville riva ner det arbete man byggt upp och de krävde att FNL-gruppen skulle bli socialistisk. Ta ställning för kommunismen och gå fram med röda fanor i demonstrationstågen. Drivande i denna splittring var från början Förbundet kommunist under ledning av Anders Carlberg. FK var en avknoppning från vpk:s ungdomsförbund VUF innan det sprängdes efter Praginvasionen av Sovjet.
Dessa splittrare höll låda på möten efter möten och förlamade mycket av det konstruktiva insamlingsarbetet under lång tid.
Nästa grupp som betedde sig likadant var kfml(r) som också pläderade för kommunismen. De förde samma typ av konfrontationspolitik inom FNL-grupperna innan de öppnade eget. Samma tal om att man inte skulle samarbeta med liberaler och kristna  småborgare.
De ville helt enkelt utesluta alla som inte ställde upp för kommunismen. Sekterism är den rätta benämningen för sådant agerande.

I våras så uppstod samma sekterism i Uppsala inom Priderörelsen, där fick inte folkpartister och liberaler vara med. Nej, deltagarna skulle vara bara sådana som ställde upp för socialismen.
I Stockholm  uppstod redan förra sommaren en grupp som häcklade sk borgerliga homosexuella.
Mitt under festivalen dyker de upp och angriper tex de poliser eller militärer som går med i Pride. Häcklar med rop och medhavda plaket. Dessa vänsteranhängare förföljer även andra borgerliga homosexuella och menar att de inte står för klasskampen!
Exakt samma typ av sekterister som man upplevde på 60-70-talet.

 I hela historien har det alltid uppkommit de som vill att framgångsrika organisationer ska bli skinande, rena organisationer och utesluta de för dem misshagliga. Ofta är de i själ och hjärta infekterade av Stalinismens gift!

Det är trist och gör mig sorgsen!

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Korruption även i vårt land! Billström är en förklädd SD:are?


Arkiv


%d bloggare gillar detta: