Religiösa sekter!

03 augusti 2012 at 11:03

Gamla seder eller vanföreställningar?

Jag har ätit hemma hos olika muslimska familjer och inga kvinnor satt vid bordet och åt.De passade upp på oss män och drog sig snabbt ut i köket.
Underdåniga så att jag skämdes att sitta där. Efter åtskilliga liknande middagar så insåg jag att jag inte varken kunde eller ville fortsätta att vistas på liknande tillställningar.
Under de här åren grundlades min skepsis mot den muslimska läran och dess synsätt på kvinnor.
Kvinnor omvandlas till någon slags arbetsredskap, föda barn, laga mat,tvätta o städa, samt hålla sig undan.
Det finns säkert idag unga par som inte lever så och jag såg för ett par dagar sedan ett ungt muslimskt par som höll varandra i handen. Pappor går ut med barnvagn idag och det var för 25 år sedan inte så vanligt.
Nu vill unga islamister vrida klockan bakåt och införa stränga gamla regler.
Bokstavstroende islamister håller på att ta över i många länder, ofta med våld eller hot om våld. Den ”vanlige” muslimen har fått en svår fiende i dessa fanatiker.
Är det något som vi som svenskar ska bekämpa så är det just dessa islamister.Vi har ingen anledning att bekämpa vanliga muslimer  mer än tex jehovas vittnen eller någon annan kristen eller judisk sekt.
De utgör ingen fara för oss, däremot bör man bekämpa att de får inflytande i samhället eftersom de pläderar för läror som bygger mest på vidskeplighet.
Ofta vill de förstöra för kvinnor och vad kvinnor har uppnått av frigörelse från manligt förtryck. Vi har med lagens hjälp kunnat bekämpa barnaga och kvinnomisshandel, tyvärr finns det nu grupper av religiöst präglade män som inte vill följa våra lagar. Detta är inte acceptabelt !

Hemska kvinnomord sker mitt framför barn ögon av män med en snedvriden syn på kvinnor. Män mördar sina döttrar och inser inte ens att de har gjort något fel, släkten vördar sådana män som hjältar.
För oss män med vår inställning så blir dessa män monster framför oss, omöjliga att förstå! Mörda sitt barn?
Nej, det kan inte finnas något värre att utföra.
Idag har Bitte Hammargren i svd en bra artikel som ger insyn i en familj i Egypten, läs här:http://www.svd.se/nyheter/utrikes/stranga-seder-ar-ofta-djupt-rotade_7392698.svd

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , .

Mota gangsterismen på porten! Jag fyller sjuttio just nu!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: