Hur ska vårt samhälle utformas?

06 augusti 2012 at 13:10

”Arbetsförmedlingens nya prognos visar att arbetsgivarna har blivit mer försiktiga i sina framtidsbedömningar. Arbetslösheten beräknas stiga från 7,6 procent år 2011, till 7,9 procent 2012 och 8,5 procent 2013. Sysselsättningen kommer att öka med 90 000 år 2011, men försvagas och vända till en minskning med 25 000 jobb år 2013.”

Det här är siffror som ser ut att hålla och det är dystert. Sedan publicerar Migrationsverket följande prognos:

”Migrationsverket höjer prognosen för antalet nya asylsökande från 34 000 till 38 000 i år, och från 33 000 till 41 000 nästa år. Den förväntade ökningen, som domineras av asylsökande från Syrien, Afghanistan och Somalia, ställer nya krav på hela systemet för mottagande, bosättning, etableringsinsatser och kommunala åtgärder.  ”

Dessa olika siffror är ju ingen rolig läsning med tanke på kostnaderna för skattebetalarna. Enligt en dom ska Sverige också ta emot ca 25.000 Somaliska   anhöriga, ofta människor utan någon utbildning. Äldre som aldrig kommer att lära sig vårt språk och om inte detta är ett problem för vårt samhälle , ja , då finns inga problem på vår himmel.
Kriminaliteten kommer som ett brev på posten bland de yngre männen i dessa grupper som inte ser sig ha någon framtid här.
Pengar vill alla ha till dyra mobiler och annat som glänser bland de som är fattiga.

Hur lätt är det inte då att hamna i olika ligors famn?
Se bara på alla domar som fälldes i Södertälje tex där samtliga kom från invandrarhem!
Både Malmö och Göteborg uppvisar samma mönster och lösningen kan inte vara att polis och åklagare enbart sköter dessa ärenden och att allt efteråt skulle vara frid och fröjd!

Problemet ligger ju djupare och det är vår politik och riksdagens ställningstagande som styr hur framtiden ska bli för alla oss som bor här.
Har man tagit på sig ett ansvar och låter många från andra länder komma hit för en framtid då måste man också kunna ge dem en framtid med mening i.

Det är ju ingen mening i att fylla våra fängelser med kriminella pojkar och yngre män från andra länder!

Ska det bli någon bra framtid för de som kommer hit så ska de först och främst bli skolade till yrken där det finns arbete. Politiken måste dessutom utformas till att man flyttar till orter där det finns bostad och arbete.

Fortsätter man med den politik som man nu i allt för många år har bedrivit så kommer våra stora städer att för lång tid framöver  ha gangsterligor som lever på kriminalitet av olika slag. Maffiasamhällen likt de vi sett i USA  under åren blir en verklighet här också.
Vill vi verkligen ha det så?

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Jag fyller sjuttio just nu! Grattis morfar!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: