Sveriges järnvägspolitik har fört oss fel!

22 augusti 2012 at 13:25

Sälj hela klabbet till den tyska järnvägen DB

Istället för långa utlandsresor så har jag  övergått till att resa inom Sverige. Vårt vackra land är värt att se och uppleva.
I  år har det blivit Falkenberg och Lund, fint väder på bägge resorna som blivit ovanligt billiga dessutom. Vad sägs om 350 kr  T/R Stockholm-Lund med x2000 ?
Tågen gick i tid dessutom vilket man får vara tacksam för i dagens slitna järnvägssverige.
Underhållet har inte skötts som det ska allt sedan sossarna började riva ner järnvägen på 50-talet. När man tittar på gamla kartor över de järnvägar vi hade förr i tiden och ser vad som är kvar så kan man bara gråta.
I Malmö tex kunde jag så sent som 1955 åka via Södervärnsstationen ner till Falsterbo , efter ett par å så revs järnvägen bort och man byggde nya dyra vägar.
Där pendlar mellan 40.000-45.000 bilar varje dag! Så ser det ut på många ställen , folk skulle ha kunnat åka på järnvägen istället. I Stockholm åker man mycket mer på spår än vad man gör tex i hela Skåne när man jämför.
Pengarna har gått åt till några få mycket dyra project bla Båstadtunneln där man överhuvudtaget inte borde ens ha satt en spade  i marken.
Skulle man ha gjort något klokt så skulle man ha prioriterat faktiskt röran i Stockholm som ofta bidrar till många förseningar som sprider sig ut i landet. Pengarna har gått till det glest bebyggda Norrland för oerhört höga summor.
När det brinner så åker brandkåren till brandstället och släcker men när det gäller järnvägens ve och väl så åker man till fel ställe och gödslar med pengarna.
Ritningarna finns för en ny snabbjärnväg från Jönköping och ner till Malmö-Kph. Tågen norr ifrån skulle gå ner den vägen och godset på den nuvarande stambanan söderöver.
Handlingskraften finns inte i riksdagen eller regeringen. Den fanns tyvärr inte heller i den föregående under Göran Persson som vek sig för MP angående Botniabanan.
Jag är nu sjuttio år och kommer tydligen inte under min livstid få uppleva alla dessa förbättringar som så väl behövs , trist !

Sälj hela klabbet till den tyska järnvägen DB , då blir det ordning och reda snabbt!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/alliansen-sviker-om-tagsamtal_7439546.svd
Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , , .

Att göra en pudel! Gör din nästa glad och gläd dig själv!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: