Bekämpa monopolföretaget Apple!

31 augusti 2012 at 11:46

Frihet från virus!

När jag läser på webben om hur användare får virus i sina datorer så pustar jag lite, dels över att de inte skyddar sina Windows eller Mac- apparater och dels över att åtminstone en del vettiga personer inte helt enkelt går över till Ubuntu.
Jag har kört Ubuntu (linux) i åtta år nu utan missöden ! Snacket om att det inte finns drivrutiner stämmer inte heller längre,det var så för 15 år sedan i viss mån. Men det är aldrig Linux fel  utan det ligger på div. andra system som inte ville lägga två strån i kors för att få tex en skrivare att fungera.
(HP:s skrivare och scanners är mycket pålitliga för oss Ubuntu-användare!)
Google har genom alla åren varit välvilligt inställda till oss och  inte minst visar det sig i att Googles interna system bygger på Ubuntu.  Android för mobiler är ju ett helt igenom Linuxbaserat system också.
Nu försöker Mac genom rättegångar där de kan använda sina förmögenheter att skjuta Android i sank.Rättegången mot Samsung bygger i botten på att de vill åt Google och därmed också Linux.
Alla de som använder och göder Mac hjälper då detta monopolbolag att med pengar sänka andra.Att de som säger sig vilja bekämpa monopolkapitalismen sitter och använder Mac i sina datorer, mobiler eller pekplattor är ju uppåt väggarna.
Man kan inte sitta och säga sig vilja bekämpa monopolen och samtidigt bidraga till deras existens!
Linux är ju ett system som bygger på att alla hjälps åt och att man lägger ner lite arbete själv på att få det att fungera så smidigt som möjligt.Systemet bygger på att du får en grund att stå på med en webläsare och div. andra nödvändiga program men sen börjar du bygga på med sådant du själv vill ha.
Ingen påtvingar dig någon programvara som du inte själv vill ha!
Det finns massor med olika typer av Linuxdist. Jag brukar rekomendera just Ubuntu därför att den är så lätt att installera. Det finns inga konstigheter alls med den utan alla klarar av att ta ner Ubuntu och köra den!
Codecs för ljud och video finns med från början liksom Firefox och Thunderbird osv!
Sedan finns det tiotusentals med program att välja på! Skype, foto,office,webläsare osv!
Sluta att vara så rädd och bekväm, gör dig fri från monopolbolagen!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , .

Fred på jord? Vissa personer glömmer man aldrig!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: