Gallbesvär och politik!

19 september 2012 at 12:47

”Och efter fastan kommer ultraljud”!

Jag har i släktled efter släktled haft gallsten och besvär av gallan som en följetong.
Själv är jag drabbad sedan många år men inget har gjorts åt det mer än att jag äter tabletter varje dag mot ”gallkramp”. Nu hjälper de inte längre utan jag har sedan i somras haft mer eller mindre ont efter måltider. Särskilt på förmiddagarna efter frukost, vad jag än äter och dricker!
Ringde till min doktor för några dagar sedan och fick en tid tills idag. Han delade min tro på att det är gallan som ställer till det men ville ju naturligtvis att lever och galla kollas med ultraljud.
I samma hus som heter Dalens sjukhus så finns en röntgenavdelning.
Min doktor skickade dit mig för att beställa tid, sagt och gjort, jag knallade dit. Kan du komma i morgon , blev frågan!

Då påminns jag om sjukvården i Malmö för tio år sedan. Jag fick ett våldsamt gallstensanfall redan på morgonen och ringde sjukvården. Fick ej komma in utan fick order om att vänta hemma. På eftermiddagen ringde de och kallade mig till en vårdcentral nära sjukhuset (MAS). Där fick jag vänta i fyra timmar , sedan skickades  jag till akuten! Där satt jag till klockan halv två på natten då de la in mig och jag äntligen fick smärtlindring. Dagen efter skickade de hem mig för värken hade gått över. Ultraljud gjordes sju veckor efteråt och doktorn sa att det var en undersökning som kostade dem 10.000 till ingen nytta. Troligtvis hade grus och småsten åkt ut under anfallet!

Nu har jag bott i Stockholm i åtta år och hittills har jag fått mycket god (privat) vård. Även Södersjukhuset under landstinget har för mig varit mycket bra. Ingen väntan och en personal som har varit ovanligt trevliga mot mig. Medicinavdelningen har behandlat blodpropp på mig och bättre läkare och sköterskor har jag aldrig mött. Under de 26 år jag bodde i Malmö så var det mest krångel med den allmänna vården så jag gick även där till de privata vårdcentralerna vilka fungerade mycket bra.
När nu krafter i vårt samhälle ,senast SAP i Malmö, kräver att ingen vinst ska få tas ut i vården så försöker de slå undan benen för den privata vården ! En politik som påminner om Sovjetisk politik.
Socialdemokratin har lierat sig med en yttersta kommunistvänster som har drivit de här frågorna stenhårt sedan ett år tillbaka.
Vet SAP vad de har gett sig in på? Att utnyttja några få bolags skattetrix till att sedan kräva att all vinstdrivande vård skulle upphöra är ju häpnadsväckande.
Vi har haft privata läkare och tandläkare under alla år som jobbar hårt och utvecklar vården och förser oss med modern vård.

Jag har sett vården i flera socialistiska länder och det var som att förflyttas till 20-talet. Där fanns ingen utveckling och ej heller modern sjukvård! Så vill vi inte ha det i Sverige!

Om socialdemokratin går in på den här vägen och gör den till en valfråga, ja, då kommer de att förlora stort!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Exprimentet Sverige! Apple och Microsoft är monopolister!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: