Apple och Microsoft är monopolister!

20 september 2012 at 13:50

Bill Gates är rik!

”Microsoftgrundaren Bill Gates är för 19 året i rad rikast i USA. Det visar tidskriften Forbes senaste genomgång. Trots att den amerikanska ekonomin fortfarande är rejält skakig så har det senaste året varit mycket bra för dollarmiljardärerna.”
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5277559

Det framhålles alltid hur Bill med fru skänker bort pengar men det är ju trots allt bara en bråkdel av förmögenheten.
Mer intressant är hur han kan vara så rik. Naturligtvis bygger det på skapandet av sitt närmast liknande monopol vad gäller datorer och dess innehåll.
I Sverige med sin i grund och botten slaviska inställning att samhället och företagen ”ska ta hand om oss” är det lätt att se hur hans bolag Microsoft omfamnas av de flesta. De andra som vill ha färdiga lösningar går till Apple vars hårda struktur är snäppet värre.
Att bägge bolagen tar ut fruktansvärda överpriser på allt som kommer i deras väg borde ju stå klart för alla som ser hur dessa bolag likt Joachim von Anka öser in pengar i bankvalvet!
Det lustiga är att de som står till vänster i vårt samhälle är de som utan att blinka göder dessa bolag allt under de att de på lördagskvällen talar om den föraktliga kapitalismen.

Alla dessa vältalare gör inte ett skit för att minska dessa bolags vinster genom att sluta köpa deras produkter samt gå över till att använda Linux, förslagsvis Ubuntu!
Ibland hör man ju något så dumt att Bill Gates åtminstone skänker pengar till att bekämpa olika sjukdomar.  Dessa pengar kommer ju inte från himlen utan det är surt förvärvade pengar av bla. Sveriges konsumenter som köper dyra produkter av Microsoft och Apple!

Von Anka badar i sina pengar medan Bill ger bort lite av dem , men någon större skillnad är det inte!
Det är bekvämt med färdiga lösningar men ack så trist. När de dessutom som Internet Explorer är farliga att använda ur säkerhetssynpunkt så blir det som att köra en bil utan bromsar!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Gallbesvär och politik! Glaskross i Sandsborg!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: