Är du också sosse?

25 september 2012 at 8:27

Alla är vi goda socialdemokrater?

Nåja, det var väl att ta i ,det finns ju några ropande röster utanför det gedigna sällskapet av partier av (S)-modell.
En sådan är gamla språkröret Birger Schlaug för Miljöpartiet. Jag hörde honom i en debatt i morse på radions P1 mot nuvarande partisekreteraren i MP där han fick lufta sina tankar om hur man ska bedriva politik.
Birger menar att MP har förändrat sin politik för att kunna passa in i samarbetet med andra partier. Visst är det så och det är ju inget konstigt med det. Så har skett med samtliga partier , alla har dragit sig till en mer eller mindre socialdemokratiskt mittpunkt. Inte får man höra gamla högeridéer om att avskaffa barnbidraget tex från moderaterna lika lite som man från partiledningen (S) vill förstatliga bankerna.
Arbetslösheten är mycket hög i hela Europa och vårt land ligger stadigt på 7-8 % och alla verkar nöjda med detta trots flammande valtal då och då från samtliga. Kan det vara vetskapen om att man håller inflationen i schack tack vare detta som gör att ingen egentligen har viljan att åtgärda detta elände?
Samma sak med miljöfrågorna, ingen vill egentligen peta ordentligt i detta.Man bygger och lappar på det gamla systemet som bygger väldigt mycket på att bilismen måste finnas kvar.
Om man verkligen ville något annat så såg man till att bygga ut kollektivtrafiken ännu mer och införde fria resor över hela landet.
Något samtliga partier vet är att om man tex började föra Birger Schlaugs politik så skulle deras partier försvinna och förvandlas till högst 0.7 % partier. Motståndet mot en annan politik som kanske skulle leda till jordens förbättringar har inget stöd i de breda lagerna. Överallt på jorden vill människor ha sin egen bil att åka med oavsett vad det betyder i miljö och antalet dödsolyckor. Så fort man skrapar lite på den enskilda människans bekvämlighet så sticker egoismen fram.
Partierna i allmänhet förstår detta och lägger sin politik alltså i mitten, kalla det vad du vill men socialdemokrati är det.

Mest patetiskt blir det när doktrinära kommunister predikar sina läror via dyra Apple-grejor. De snackar om jämlikhet och sparsamhet men när det gäller deras egen handel och vandel så finns det inga spärrar.
Flott och dyrt ska det vara, att man gynnar USA:s mest kapitalistiska bolag har man inte en tanke på.Bekvämligheten är människans största fiende!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

Friande domar idag igen för Sture Bergwall! Gudrun Schyman gjorde fint ifrån sig idag!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: