Problemen växer!

02 oktober 2012 at 5:48

Analfabeter!

En växande andel av landets nyanlända invandrare är analfabeter och kan varken läsa eller skriva när de kommer till Sverige. Antalet elever i Svenska för invandrare, SFI, som har liten eller ingen skolgång alls från hemlandet har fördubblats på fem år.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5292164

39-åriga Gahla från Somalia som läser här har i alla fall gått två år koranskola innan hon kom till Sverige, berättar hon. Hon behöver delvis hjälp med tolk.
– Hur länge har du varit i Sverige?
– I sex år, säger Gahla.
– Hon känner att hon inte kan klara sig själv på svenska, tolkar en annan.
Förra året gick över 102 000 elever i SFI, vilket är en fördubbling jämfört med 2005, enligt en rapport från Skolverket. En fördubbling på fem år har det även blivit av antalet kursdeltagare som har ingen eller upp till max tre års skolgång från hemlandet. Förra året rörde det drygt 19 200 personer.
Enligt Jan-Olov Lundberg, strategiskt ansvarig för integration i Borlänge kommun, är det en ny situation.
– Vi har i Sverige aldrig tagit emot så många med låg utbildning. Alltså vi vet inte hur man gör, säger han.
Texten ovan är från Sveriges Radio P1.
Vi har en stor arbetslöshet som aldrig förklaras ordentligt i våra massmedia.Politikerna mörkar ofta vad det egentligen handlar om och på det sättet så kommer aldrig det här problemet att kunna lösas på ett riktigt sätt.
Om man bara klumpar ihop de arbetslösa i ett enda stort kollektiv med samma åtgärder så är det dömt att misslyckas , vilket de senaste tio årens siffror visar.
Arbetslösheten ligger stadigt på ca 8 % i landet men med mycket högre siffror  lokalt.
SFI:s personal har det nog inte lätt när vuxna utan läs och skrivfärdigheter sitter vid deras skolbänk.
Barn som är redan i tonåren när de anländer har väldigt svårt också att klara skolan och när de är färdiga med grundskolan så har de inga godkända betyg.
Hur tänker egentligen de som fattar alla beslut i dessa frågor? Hur ska det gå för alla dessa människor som kommer att helt fastna i sossbidrag och andra bidragsformer?
Jag förstår att om man tex levt länge i läger i Somaila och får komma hit till en stat som ger bostäder och bidrag så får man det mycket bra med deras mått mätt.
Men att sätta vuxna till ett liv utan sysselsättning är moraliskt nedbrytande. Barnen till till dessa föräldrar mår inte heller bra och det syns ju ofta hur grupper av särskilt unga män lätt hemfaller åt huliganism!
Värvningen till kriminella grupper pågår just bland dessa grupper av unga män. Den som sätter sig ner och studerar det stora kriminalmålet i Södertälje angående stadens kriminella nätverk bland invandrarna får svart på vitt hur illa det håller på att gå.
Att sitta i riksdagen och berömma sig över att man utför goda humanitära gärningar när man hjälper världens folk , det är lätt.
Svårare är att ta tag i en politik som sakta håller på att gå överstyr. Rädslan att fatta beslut är märkbar i nästan samtliga partier allt medan SD växer sig starka. (Senaste undersökning visade att  nästan 7 % av väljarna skulle ta SD:s röstsedel)
Jag och många med mig säger att man måste kunna börja om från början och inte ta hit så många människor som uppenbart redan från början hamnar utanför samhället.
 Ge amnesti åt alla papperslösa! Skriv om lagarna som styr invandringen! Flytta bort Migrationsverket från Skåne!
Hjälp flyktingar på plats i deras länder!
Börja om men rätt!
Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , .

IKEA fular ut sig men är i gott sällskap! Hugo Chavez får mig att må illa!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: