När bokrecensenten kräker i boken!

31 oktober 2012 at 13:32

En recension av Bob Hanssons nya bok?

Kanske lyckas han lura några, men knappast speciellt många. Ty den här romanen är frånstötande, på gränsen till vämjelig. En spekulativ sörja av värsta sort.
Crister Enander
http://gd.se/kultur/boken/1.5224573-en-spekulativ-sorja-

Men det måste understrykas att romanen inte bara på ett hårdhänt och tankeväckande sätt tar tag i läsaren, utan också efterhand utvecklar sig till en veritabel sidvändare.
Erik Löfendahl i Svd      http://www.svd.se/kultur/litteratur/karleksaposteln-om-det-oforsonliga-hatet_7625216.svd

Bob Hansson är ett med titeln i denna bok. Hans språk är verkligen kroppsligt närgånget. Dessutom har han tagit ett grepp om ett oerhört svårt tema i en omöjlig miljö. Kanske måste man vara en Bob Hansson för att lyckas med det. Naiv, rastlös, emotionell och ändå så på djupet allvarlig.
Jacob Carlander
http://www.corren.se/kultur/bocker/bob-hansson-det-sista-vi-har-ar-vara-kroppar—en-roman-om-karlek-och-krig-6200685-artikel.aspx

Ja, så här kan det se ut i olika tidningar när olika recensenter läser en bok och ”tycker” till.  Vad ska man tro?
Ordfront är ett ytterst seriöst förlag som är mycket noga med vad de publicerar så när Enander  totalt sågar denna bok av Bob Hansson så ringer varningsklockorna i mig. 
Den politiska inställningen styr de flesta  och man kan ana att Enander pga av sin sympati för kommunismen och därmed Palestinas synsätt på konflikter låter detta styra vad han anser om den här boken.En bok som så många finner både bra och intressant, inte minst Ordfronts skarpögda förläggare.
Jag tror att Enander,  om han inte redan har det , kommer att få dåligt rykte om han inte sakligt kan recensera en bok professionellt!
När man så totalt sågar en författare så finns det något annat under som styr orden.

Det enda jag kan råda till är ju naturligtvis att läsa boken och skapa en egen uppfattning om den och dess innehåll.
Dessutom om man ska läsa recensioner då ska man verkligen se till att läsa många olika!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Cordelia finns inte längre bland oss! Kvinnor!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: