Vad bör göras?

17 november 2012 at 9:43

lördag, november 17, 2012

Vilken värld vi lever i!

”En kvinna i 90-årsåldern sade åt fem unga män som sparkade på en liten hund som stod bunden. Då fick hon ett knytnävsslag i ansiktet så att hon föll handlöst i marken, Sedan överöste de henne med sparkar, skriver hd.se.

Händelsen inträffade i Helsingborg i måndags, men kom till polisens kännedom först i fredags kväll.

Kvinnan hade lyckats ta sig hem, och där blev hon liggande i flera dagar tills hennes barnbarn kom på besök och kontaktade polis.”

Med jämna mellanrum läser man sådana här historier i våra tidningar. Alltid rör det sig om unga killar som verkar att handla nästan så som mentalpatienter med svåra störningar kan uppföra sig!

I storpolitiken pågår samma fruktansvärda råhet och jag tänker på bla konflikten Israel- Palestina  eller Syrien. Barn dödas utan förbarmanden och alla ropar på HÄMND!
I våra civila samhällen har vi polis och domstolar som försöker stävja brott så gott det går.  När det gäller stater så finns det inte något som håller dem tillbaka. Vi har ett FN som lamslås av sitt eget system där vetorätten används av olika stater och då finns inget att göra längre och vi får finna oss i att sitta på första parkett och skåda på eländet.

I Afghanistan gick FN in för att hjälpa en laglig regim att komma till makten efter talibanernas erövring med vapen i hand. Som vanligt när fanatiker har vapen och religion som maktutövning är det oerhört svårt att skydda en befolkning.  Ska vi återigen efter 2014 behöva se på när kvinnorna i Afghanistan drivs tillbaka från skolor och yrkesliv av dessa fanatiska talibaner?

En sak är säker vad gäller konflikten Israel-Palestina , om Hamas slutar skjuta raketer mot Israel så skulle inte heller Israel bomba Ghaza!

Samma sak med talibanerna i Afghanistan, skulle de lägga ner sina vapen så skulle det kunna bli en varaktig   fred i landet. Demokratiska val är enda vägen !

Våra egna problem med tex killarna i Helsingborg då? Utredningar kommer att genomföras där bakgrund och allt med deras uppväxt kommer att gås igenom.
Något fattas i deras känsloliv och det som grundlagts under barndomen är tyvärr svårt att förändra. I värsta fall kanske några av de ledande i gruppen har psykopatiska drag och sådant går ej att bota.

Värre är när hela samhällen håller på att bli korrupta pga kriminalitet  , jag tänker bla på Södertälje där man först har en maffia med allt från mord till utpressning på sin agenda.
Nu sitter återigen många häktade ( i dagsläget 17 personer) och denna gång är det bluff med vård av sjuka och handikappade. Ett nytt fenomen som spridits över landet.
Vad gäller Södertälje så är det gruppen invandrare som står för det mesta av kriminaliteten och att påtala detta är ju som att svära i kyrkan.
Men, om man inte förmår att ta till sig fakta då kan man inte heller göra något åt det här problemet.
Södertälje ska inte behöva ta emot fler flyktingar och staten måste ännu mer aktivt bekosta ”problemet Södertälje”! Bostäder, arbete o skola m.m.!
Om inte detta sker så kommer vi säkert även i framtiden få läsa braskande rubriker om händelser av olika otrevliga slag !

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Expressen gör jobbet! Välj bort monopolbolagen!


Arkiv


%d bloggare gillar detta: